Σχόλιο ΚΚΕ Λιβαδειάς για ΣΥΡΙΖΑ και “αγανάκτηση” Γιώτας Πούλου

«Τη χιλιοπαιγμένη παράσταση της από κοινού στήριξης «προοδευτικών» υποψηφίων «ανεβάζουν» ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας και το ΚΚΕ να πάρει μέρος. Μόνο που το έργο τους δεν κόβει πλέον εισιτήρια…» (από τον Ριζοσπάστη 11-10-2023)

Επειδή είναι προφανές πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν με τίποτα να κατανοήσουν την διαχρονική θέση του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο στον β’ γύρο κι ότι αυτή είναι στάση πολιτική, σχολιάζουμε τα εξής:

Αν είμασταν ΣΥΡΙΖΑ,

  1. με μεγάλη ευκολία πριν τις εκλογές θα μπαίναμε στα ψηφοδέλτια αμέτρητων υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ πανελλαδικά (όπως και στη Λιβαδειά), αλλά μετά απ` αυτές θα καλούσαμε σε «αντιδεξιό» μέτωπο
  2. στον πρώτο γύρο θα μιλάγαμε τάχα «αυτοδιοικητικά» για να κρύψουμε την σύμπλευσή μας με την «επάρατο δεξιά»  αλλά στον δεύτερο, θα προσπαθούσαμε να διασωθούμε και να μετριάσουμε τις επιπτώσεις από το ότι προοδευτικός λαϊκός κόσμος μας εγκαταλείπει και θα ψάχναμε άλλοθι στο ΚΚΕ
  3. θα κάναμε παζάρια κι ευκαιριακές συγκολλήσεις με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και κάθε λογής εθνικιστές και «πατριώτες» προκειμένου να μοιράσουμε την πίττα της εξουσίας, για να είμαστε τα καλά παιδιά της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Μπορεί να τραπεζώναμε και μερικούς «παράγοντες» για να φτιαχτεί καλύτερα το ενιαίο μέτωπο απέναντι σε αγωνιστές δημάρχους (βλ. Πάτρα, Καισαριανή κι αλλού)
  4. θα κυκλοφορούσαμε με την προβιά του ανεξάρτητου, αφού πρώτα μαζί με όλους τους άλλους «πλην Λακεδαιμονίων» θα είχαμε υλοποιήσει το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα και στον β’ γύρο με ξεδοντιασμένα κριτήρια, θα κάναμε διαγωνισμό για το ποιος είναι πιο …«προοδευτικός»
  5. θα ψάχναμε σανίδες σωτηρίας στην «αντιδεξιά» ρητορική που φτάνει μέχρι και την υποστήριξη «ανταρτών» της ΝΔ και ταυτόχρονα θα κάναμε παζάρια με το ΠΑΣΟΚ για την αναστήλωση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας

ΑΛΛΑ -ευτυχώς- ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ….

Ας «χωνέψουν» λοιπόν, πως το ΚΚΕ κι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ζητάει στήριξη από άλλα κόμματα, ούτε κάνει παζάρια ή δοσοληψίες για ανταλλαγές ψήφων και «στηρίξεων».

Ας «χωνέψουν» πως το ΚΚΕ κι η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνονται πλατιά στο λαό και μόνο σ` αυτόν και τον καλούν να γυρίσει την πλάτη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι όλους όσους βρίσκονται στο ίδιο άρμα που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά του.

Ας «χωνέψουν» πως το ΚΚΕ κι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μετατοπίζονται ούτε πόντο από την θέση της υπεράσπισης «των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων».

Τους αφήνουμε για άλλη μια πενταετία στον γνώριμό τους ρόλο της …συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια!

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ                    

11-10-2023

Σχετικά