Απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς δικαιώνει εργαζόμενους “κόβιντ” στο Δ.Δ.Α.Α

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας, χαιρετίζει τη χθεσινή νέα απόφαση (185/2023/ 25-10-2023) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τους εργαζόμενους «κόβιντ» του Δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 66/2022 με την οποία αναγνωρίστηκαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ως Αορίστου Χρόνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, η εξέλιξη αυτή “αποτελεί μία ακόμα δικαίωση του δίκαιου και ακαταπόνητου αγώνα των εργαζομένων, του νομικού τους συμπαραστάτη και του συλλόγου μας και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, χωρίς να κάνουμε  όπως το έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια) καμία έκπτωση στις αρχές μας και στις πάγιες θέσεις μας. Αδιαπραγμάτευτα είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους , χωρίς διαχωρισμούς και κομπιάσματα”.

Ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση, να γίνουν άμεσα προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε μακροχρόνια «εργασιακή ομηρία» και να σταματήσει η οικονομική τους αφαίμαξη μέσω των υποχρεωτικών εφέσεων.

Επίσης καλεί την ΚΕΔΕ και όλες τις δημοτικές αρχές να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων στην πράξη και να απαιτήσουν την πρόσληψη όλων αυτών των εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί “χωρίς τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να υπάρξει και να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Τέλος καλείται η Ομοσπονδία της ΠΟΕ – ΟΤΑ να προχωρήσει άμεσα στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην κατεύθυνση διεκδίκησης μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σχετικά