Γιώτα Πούλου:Τα Νοσοκομεία της Βοιωτίας χρειάζονται στήριξη από την κυβέρνηση και όχι συνεχή υποβάθμιση! Να σταματήσει η υποβάθμισή τους!

Τα Γενικά Νοσοκομεία Βοιωτίας χρειάζονται στήριξη από την κυβέρνηση και όχι συνεχή υποβάθμιση! Να σταματήσει η υποβάθμισή τους!

Με ερώτηση που καταθέσαμε προς τον Υπουργό Υγείας και την συνυπέγραψαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδείξαμε για πολλοστή φορά τις σοβαρές ελλείψεις, στα Γ.Ν. Βοιωτίας, κρίσιμων ειδικοτήτων υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού.

Επιπλέον, επανειλημμένα προκρίνεται η λύση του «δανεισμού» ιατρικού προσωπικού μεταξύ των τριών νοσοκομείων, Βοιωτίας και Φωκίδας, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους. Τον Σεπτέμβριο μάλιστα  προκρίθηκε ο δανεισμός  και Διοικητή, αφού ανέλαβε διοικητής του Γ. Ν. Λιβαδειάς, ασκώντας παράλληλα καθήκοντα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας!

Οι κυβερνητικές πολιτικές της συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας και της απαξίωσης του Δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων της Βοιωτίας, συνοδεύονται επίσης με απευθείας αναθέσεις πολλών τομέων τους σε ιδιώτες και εγείρουν ζητήματα ορθής οικονομικής διαχείρισης των ισχνών διαθεσίμων τους. Σε συνδυασμό δε με τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε καίριες θέσεις, δημιουργείται κίνδυνος στην ασφαλή λειτουργία τους, αλλά και την παροχή υγείας στους πολίτες της Βοιωτίας.

Η Δημόσια Υγεία και η στήριξη του ΕΣΥ, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ερώτηση εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1WYQwQPKT9POP1y1i3LROeTv1THjww6du/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true

Σχετικά