Βάσω Χατζή: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο – Μουσική και τραγούδια κατά την ταφή της στην Ασωπία-BINTEO

Μεγάλα ονόματα του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού στην κηδεία της Βάσως Χατζή – Ορχήστρα έπαιζε αγαπημένα τραγούδια της, την ώρα που το φέρετρο έμπαινε στο χώμα

Το τελευταίο αντίο στην ερμηνεύτρια του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού Βάσω Χατζή, που έφυγε από τη ζωή στα 76 της χρόνια, είπαν συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ασωπία της Βοιωτίας, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν γνωστά ονόματα της λαϊκής και δημοτικής μουσικής, όπως η Χαρά Βέρρα, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος με τον εγγονό του, η Γωγώ Τσαμπά, ο Γιάννης Καψάλης.

Παρούσα και η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη, η οποία με αναρτήσεις της στο Instagram εξέφρασε πικρία που κανένα τηλεοπτικό μέσο δεν βρέθηκε στην κηδεία της Βάσως Χατζή.

κηδεια

Στεφάνι για τη μνήμη της Βάσως Χατζή έστειλε και ο Σταμάτης Γονίδης.

Άνθρωποι που παρευρέθηκαν στο τελευταίο αντίο ανέβασαν βίντεο στα social media, με εικόνες από την κηδεία. Καρδιές ράγισαν όταν μια ορχήστρα έπαιζε αγαπημένα τραγούδια της εκλιπούσας, την ώρα που το φέρετρο έμπαινε στο χώμα.

Ποια ήταν η Βάσω Χατζή

Η Βάσω Χατζή καταγόταν από την Ασωπία Βοιωτίας και ασχολήθηκε με το τραγούδι από 17 ετών, που ήρθε στην Αθήνα.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1960 άρχισε να συνεργάζεται με τον Κόραξ, ο οποίος και ανέδειξε το ταλέντο της.

Οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σε γνωστά δημοτικά στέκια. Έκανε εμφανίσεις με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, με τον Στάθη Κάβουρα, τον Γιάννη Κωνσταντίνου, τον Θανάση Βαρσαμά, τη Σοφία Κολλητήρη, την Αννα Τσαχάλου, τη Ζέτα Οικονόμου, την Τασία Βέρρα, τον Τάκη Καρναβά και άλλους γνωστούς, αποκαλούμενους δημοτικολαϊκούς καλλιτέχνες. Επίσης, συνεργάστηκε με σπουδαίους οργανοπαίκτες όπως ο Λευτέρης Ζέρβας, ο Βασίλης Σαλέας, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Μάκης Μπέκος, ο Γιώργος Μάγγας.

Σχετικά