Με επιτυχία έγινε η διάλεξη «Οι μύθοι της Βοιωτίας και η σημασία τους»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΗΒΑΣ «ΛΑΪΟΣ»

Ο Σύλλογός μας την Κυριακή 17-12-2023 παρουσίασε διάλεξη της Χαρίκλειας Τσοκανή με θέμα: «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ».

Η Χαρίκλεια Τσοκανή είναι Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο Πανεπιστήμιο δίδαξε από το 1990-2018 τα γνωστικά αντικείμενα: Μουσική, Επικοινωνία και Μυθολογία. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά κείμενα για τη μουσική εμπειρία, τη μουσικότητα στη νέα ελληνική γλώσσα, τους τρόπους επικοινωνίας στο δημοτικό χορευτικό τραγούδι κ.α΄.

Το κοινό την πόλης μας κατέκλυσε την αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του Συνεδριακού Κέντρου και συμμετείχε στην ενδιαφέρουσα αλλά και αποκαλυπτική παρουσίαση του θέματος.

Στην αίθουσα εκτέθηκαν τα βιβλία της εισηγήτριας .α) Η Κραυγή της Μέδουσας – από τον μύθο στη μουσική, εκδ. Αλεξάνδρεια, 2006, β) Μουσική Μανία – στις απαρχές του βακχικού ενθουσιασμού, εκδ. Αλεξάνδρεια, 2011, γ) Πρόσωπα του μύθου, του θρύλου, της μουσικής, εκδ. Παπαζήση, 2023.

Τα βιβλία αυτά το αναγνωστικό κοινό της πόλης μπορεί να τα προμηθευτεί από το Βιβλιοπωλείο του Γιάννη Χατζηιωάννου στο οποίο θα διατίθεται.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Σπύρος Νικολάου, Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών κος Αποστόλης Δαγδελένης Ο Γ Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας κος Χαράλαμπος Τσοκανής .Εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος Συμπολιτών μας οι οποίοι συμμετείχαν στην συζήτηση και ζήτησαν να επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους ενημερωτικές διαλέξεις

ΤΟ Δ.Σ.

Σχετικά