Οπαδική βία: Τρεις οι νεκροί σε δύο χρόνια – Θρήνος για τον αστυνομικό, «σφίγγει ο κλοιός» για τους χούλιγκαν του Ρέντη

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και των υποκινητών – Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Αλκης Καμπανός, Μιχάλης Κατσουρής και Γιώργος Λυγγερίδης. Στη μακρά λίστα των των θυμάτων της οπαδικής βίας προστέθηκε από σήμερα το όνομα του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης που χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά από 20 ημέρες σκληρής μάχης που έδωσε διασωληνωμένος στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκαν ήδη οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα πρωτοφανή επεισόδια που οδήγησαν την Πολιτεία στη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας όπως η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου κεκλεισμέων των θυρών, μια λέσχη ανά έμβλημα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες κ.ο.κ.

Η είδηση για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη προκάλεσε θλίψη στους κόλπους της ΕΛΑΣ και νέο κύκλο αντιδράσεων για την οπαδική βία που έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του διμοιρίτη: «Παρακαλούσε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα»

Τα όσα είχαν συμβεί το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη και οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού έχει περιγράψει με συγκλονιστικό τρόπο ο διμοιρίτης του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο αστυνομικός είχε περιγράψει λεπτό προς λεπτό πώς συνέβησαν τα γεγονότα, πώς απομόνωσαν τον άτυχο αστυνομικό από το «πεδίο των μαχών» παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες, καθώς η περιοχή είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δεύτερη επίθεση που ακολούθησε, μετά τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία επιδείνωσε την κατάσταση.

Σχετικά