Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι – Αισθητός και στο Τόκιο

Σεισμός προκαταρκτικά εκτιμώμενου μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε τη βόρεια κεντρική Ιαπωνία σήμερα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, που επικαλείται το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των παραλιακών περιοχών των νομαρχιών Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα.

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησε μετασεισμός 6,2 Ρίχτερ, ενώ λίγο πριν είχε γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ.

Η προειδοποίηση προτρέπει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό τις παράκτιες περιοχές των νομών Ισικάουα, Νιιγκάτα, Τογιάμα και Γιαμαγκάτα, ενώ κύματα ύψους έως και 5 μέτρων προβλέπονται για τη χερσόνησο Νότο στην Ισικάουα, μετέδωσε το κανάλι NHK.

Ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK TV προειδοποίησε ότι οι χείμαρροι νερού θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 5 μέτρα (16,5 πόδια) και προέτρεψε τους ανθρώπους να φύγουν σε ψηλές περιοχές ή στην κορυφή ενός κοντινού κτιρίου το συντομότερο δυνατό.

Aγωνία υπάρχει για τον πυρηνικό σταθμό στην επαρχία του Χοκουρίκου όπως μετέδωσε το NHK.

O πυρηνικός αντιδραστήρας βρίσκεται στην πόλη Σίκα και τροφοδοτεί όλη την επαρχία του Χοκουρίκου με ενέργεια.

Η Hokuriku Electric Power ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους για τυχόν προβλήματα στα εργοστάσιά της πυρηνικής ενέργειας, ανέφερε η NHK.

Σχετικά