Εορτή του Τιμίου Προδρόμου σε Κλειδί και Ορχομενό-Χειροτονία του Νικολάου Βαβάτσικου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Κυριακή 7 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί, στη διάρκεια της οποίας τέλεσε τη χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Νικολάου Βαβάτσικου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου του από Δημητριάδος κυρού Ηλία Τσακογιάννη, κτήτορος και πνευματικού πατρός του Ιερού Ησυχαστηρίου, με την συμπλήρωση 34 χρόνων από την οσιακή κοίμησή του. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το ιερατικό ήθος του μακαριστού Μητροπολίτη και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του.

Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος  τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Ορχομενό, με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Μετά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Ενορίας της Παναγίας Σκριπούς ευχόμενος σε όλους Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και το φως του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές τους.

Πηγή:imtl.gr

Σχετικά