Γιώργος Γιαννακόπουλος:Πρωτοχρονιά με κατασχετήρια στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Πρωτοχρονιά με κατασχετήρια

Μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση  προκάλεσε η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων σε πολλούς δημότες μας και μάλιστα σε ημέρες που μεσολαβούσαν αργίες και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πολλές οικογένειες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση αφού αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα και μάλιστα πριν την έλευση του καινούριου χρόνου.

Αρκετοί συνδημότες μας πέρασαν «μαύρη Πρωτοχρονιά» αφού η δέσμευση ενεργοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου και έγινε αντιληπτή όταν προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Σε άμεση επικοινωνία με τον απερχόμενο Δήμαρχο Κύριο Ντασιώτη μου  δήλωσε έκπληκτος ότι, φυσικά δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή και δεν είχε ούτε καν ενημέρωση από την Προϊσταμένη της υπηρεσίας εσόδων του Δήμου, που είναι η αρμόδια. Με την Προϊσταμένη της υπηρεσίας εσόδων που μίλησα, μου δήλωσε ότι ενήργησε χωρίς εντολή από τον Δήμαρχο και είναι μια πρακτική που έχει ξαναγίνει, αλλά δεν περίμενε ότι θα ενεργοποιηθεί η δέσμευση τόσο άμεσα.

Και για αποφυγή παρεξηγήσεων ο Δήμος οφείλει να διεκδικεί τις οφειλές και οι υπηρεσίες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα.

Όμως πρέπει να τονίσω τα εξής:

  1. Είναι  απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι δημότες χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αφού το χρονικό σημείο που επελέγη η δέσμευση οι υπηρεσίες είναι κλειστές.
  2. Οι πολίτες αν θέλουμε να μιλάμε για περί δικαίου αίσθημα δικαιούνται πρώτιστα να ενημερωθούν και να τους δοθεί ένα εύλογο διάστημα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
  3. Ο Δήμος δεν είναι καταναγκαστική εισπρακτική μηχανή με ανάλγητη συμπεριφορά αλλά οφείλει να έχει ένα ανθρώπινο πρόσωπο και όχι τιμωρητική διάθεση απέναντι στους πολίτες.
  4.  Γεννάται εύκολα το ερώτημα, γιατί επελέγη η τελευταία μέρα του έτους και ταυτόχρονα τελευταία της απελθούσας Δημοτικής Αρχής για τέτοια ανάλγητη ενέργεια;
  5.  Επίσης πόσο πιθανό είναι μια υπάλληλος να πάρει τόσο μεγάλη    ευθύνη, χωρίς να έχει ενημερώσει, όπως η ίδια λέει, τον απερχόμενο Δήμαρχο και προϊστάμενό της μέχρι εκείνη τη στιγμή;
  6. Είμαστε απολύτως βέβαιοι πως δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του αμέσως επόμενου πολιτικού της προϊσταμένου και επερχόμενου Δημάρχου ή έστω πως δεν τον είχε ενημερώσει;

Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν γιατί το οφείλουμε στους δημότες που ταλαιπωρήθηκαν.

Βήμα μπροστά

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Σχετικά