Όχι στη συγχώνευση των Πρωτοδικείων Θήβας και Λιβαδειάς

laiki-sispirosi thivas

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

«Όχι» στη συγχώνευση των Πρωτοδικείων Θήβας και Λιβαδειάς λένε με κοινή δήλωσή τους οι αιρετοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους δήμους της Βοιωτίας, καλώντας σε συντονισμένο αγώνα ενάντια σε αυτό το κυβερνητικό σχέδιο.

Όπως τονίζουν:

«Τα κυβερνητικά σχέδια για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν τη συγχώνευση των Πρωτοδικείων της Λιβαδειάς και της Θήβας, με τη μετατροπή του ενός σε παράρτημα του άλλου, έχουν προκαλέσει δικαιολογημένα την αγανάκτηση των εργαζομένων όλης της Βοιωτίας. Γιατί τα σχέδια αυτά, ευθυγραμμιζόμενα με τις επιταγές της ΕΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (!), που κινούνται στη γνωστή λογική του “κόστους – οφέλους”, μας γυρνάνε έναν αιώνα πίσω.

Προκειμένου λοιπόν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να ωφεληθούν, επιδοτούμενοι αδρά με ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι προαπαιτούμενο να περιοριστούν οι δημόσιες υπηρεσίες, στην προκειμένη το προσωπικό των δικαστηρίων. Βεβαίως η λυπητερή, το “κόστος”, θα πρέπει να πληρωθεί (ως συνήθως) από τον λαό, δηλαδή τους δικηγόρους που με δυσκολία πλέον επιβιώνουν, τους δικαστικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε ακραίες συνθήκες εντατικοποίησης και τελικά τον λαό που η πρόσβασή του στη δικαιοσύνη από ακριβή θα γίνει πανάκριβη.

Αυτήν ακριβώς την πολιτική υπηρετούν μια σειρά τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι επιδίδονται με ευκολία σε λεκτικές κορόνες και κροκοδείλια δάκρυα. Και με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, στο πλαίσιο του “ρεαλιστικού στόχου”, δεν διστάζουν να θέτουν διαχωριστικές γραμμές στον ίδιο τον λαό. Λες και οι εργαζόμενοι Θηβαίοι και Λιβαδείτες, που βράζουν στο ίδιο καζάνι της φτώχειας και της ανέχειας, δεν θα είναι τα θύματα της συγχώνευσης και κατάργησης σήμερα των Πρωτοδικείων, αύριο των Νοσοκομείων και έπεται συνέχεια, όσο τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου βρίσκονται στην εξουσία.

Καλούμε τον λαό της Βοιωτίας να μην πέσει στην παγίδα του τεχνητού και βολικού για τους κυβερνώντες τοπικιστικού – γεωγραφικού διαχωρισμού.

Καλούμε τον λαό, τα σωματεία και τους φορείς της Βοιωτίας να οργανώσουν ενιαία και να κλιμακώσουν την μαχητική αντίδρασή τους απέναντι στο αντιλαϊκό και άδικο εγχείρημα της συγχώνευσης των δύο Πρωτοδικείων. Είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουν στα χαρτιά τα κυβερνητικά σχέδια».

Σχετικά