Βαρύ πένθος στη Φωκίδα για την ξαφνική απώλεια του γνωστού οινοποιού Νίκου Αργυρίου

Στη θλίψη βυθίστηκε η Φωκίδα και όλη η Στερεά, στην είδηση της ξαφνικής απώλειας του επιχειρηματία – οινοποιού Νίκου Αργυρίου.

Ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας από την Πολύδροσο, τα κρασιά του οποίου έχουν κατακτήσει Ελλάδα κι εξωτερικό, «έφυγε» το απόγευμα του Σαββάτου στα 63 του χρόνια, μετά από μετεγχειρητικές επιπλοκές σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Οι συγχωριανοί του συντετριμμένοι τον αποχαιρετούν:

«Ο αγαπημένος παραγωγός Νίκος Αργυρίου δεν είναι πια εδώ… ΕΦΥΓΕ…Μας δίδαξε, μας άνοιξε τους ορίζοντες σε πράγματα και σε τομείς που εμείς “είχαμε νύχτα”. Μας συμβούλευε, νοιαζόταν για το κοινό καλό, για το χωριό του για την τοπική κοινωνία, για τα κρασιά του, την μεγάλη του λατρεία: Το αμπέλι. Έγινε πιο φτωχό δυστυχώς τον χωριό μας η Σουβάλα. Αιώνια σου η μνήμη Νίκο.

Τα συλλυπητήρια μου στην Φανή, την σύζυγο και στα παιδιά του Δέσποινα και Θανάση».

Ο Νίκος Αργυρίου ξεκίνησε το 1997 με την αναβίωση της ποικιλίας Μαυρούδι Αράχωβας με λίγα στρέμματα αρχικά στην Αράχωβα. Τέσσερα χρόνια αργότερα (2001) έφτιαξε το πρώτο οινοποιείο στην Πολύδροσο, έχοντας επεκτείνει τον αμπελώνα στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού σε δύο κομμάτια στις θέσεις Μπράλος και Ανάμερο, φτάνοντας σήμερα τα 300 στρέμματα.

Αυτό του επέτρεψε να εμπλουτίσει την παραγωγή σε ποικιλίες, φτάνοντας να κατακτήσει την ελληνική αγορά και να διεκδικήσει μερίδιο στη διεθνή αγορά.

Σε ένδειξη πένθους η ΔΕ Πολύδροσου, ανέβαλε την Κυριακάτικη εκδήλωση κοπή πίτας

Σχετικά