Τραγωδία στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη-Απανθρακωμένη η γερόντισσα- Νεκρή και η αδερφή της-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Τραγωδία στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου στο Υψηλάντη Αλιάρτου.
Η 77χρονη γερόντισσα του μοναστηριού βρέθηκε απανθρακωμένη στο κελί της ενώ νεκρή προφανώς από αναθυμιάσεις βρέθηκε δίπλα της στον ίδιο χώρο και η αδερφή της 75 χρονών.

.
Οι δύο γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες.
Κάτοικοι του Υψηλάντη που επισκέπτονται το μοναστήρι ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους.
Ενημέρωσαν την Αστυνομία στη συνέχεια το δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργο Αραπίτσα για την ανησυχία τους ο οποίος συνοδευόμενος από αστυνομικούς από το Α.Τ. Αλιάρτου,κατάφεραν να προσεγγίσουν το μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων.
Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού.
Δυστυχώς βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.
Η 77χρονη ηγουμένη και η αδελφή της που έπασχε από ανίατη ασθένεια βρέθηκαν νεκρές στο κελί τους και γύρω από μία ηλεκτρική θερμάστρα.

Στο σημείο έφθασαν αμέσως ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιος,φανερά καταβεβλημένος,ο οποίος διάβασε τρισάγιο στη μνήμη τους,ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.Γιώργος Ντασιώτης,ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βοιωτίας κ.Πούλος,η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Λιβαδειάς.
Τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής από τη Λαμία και έχει παραγγελθεί και νεκροψία-νεκροτομή για διακρίβωση των αιτιών θανάτου.

Η επίσημη καταγραφή του γεγονότος από την Πυροσβεστική:

«Δύο (2) σοροί ηλικιωμένων γυναικών εντοπίστηκαν εντός της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Νέου, στον Υψηλάντη Βοιωτίας, εντός της οποίας εντοπίστηκαν εμφανή στοιχεία προηγηθείσας πυρκαγιάς, κατά τις βραδινές ώρες εχθές Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

Στο βίντεο που ακολουθεί μιλούν ο Μητροπολίτης Γεώργιος,ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.Γιώργος Ντασιώτης,ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ.Αραπίτσας,ο αντιδήμαρχος Π.Π. κ.Μπόλμπασης και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος δημοτικός σύμβουλος με καταγωγή από τον Υψηλάντη


Σχετικά