Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων «σπάει» την απεργία συγκαλώντας δημοτικό συμβούλιο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διενέργεια δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου-Θεσπιέων την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας αύριο 28 Φλεβάρη.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ αναφέρει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων για την Συνεδρίαση του ΔΣ Αλιάρτου Θεσπιέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

ΤΟΥ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

       

Η Δημοτική αρχή Αλιάρτου Θεσπιέων αποφάσισε να προχωρήσει σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου .

Μέρα της Γενικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας με αιτήματα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας , για αυξήσεις μισθών ,ενάντια στους πλειστηριασμούς της Λαϊκής κατοικίας ,ενάντια στην ακρίβεια, στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας . 

Μέρα της συμπλήρωσης  ενός έτους από το  τραγικό Σιδηροδρομικό δυστύχημα –   έγκλημα  στα Τέμπη  που στοίχησε την ζωή σε 57 στην πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους και συνέβη στο έδαφος της εφαρμοζόμενης πολιτικής Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα  φρόντισε να προχωρήσει σε δυο συνεδριάσεις με συνοπτικές διαδικασίες οι οποίες δεν επιτρέπουν την συζήτηση σε βάθος των θεμάτων , η μία εκ των οποίων  θα είναι η λογοδοσία  πεπραγμένων διμήνου της Δημοτικής αρχής.

Με αυτόν τον τρόπο βάζει εμπόδια στην  συμμετοχή στην απεργία Υπαλλήλων του Δήμου . Η Λαϊκή Συσπείρωση σεβόμενη την μνήμη των θυμάτων  και υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην απεργία  των εργαζομένων στον Δήμο που δοκιμάζονται από την μείωση του προσωπικού, την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς, καταγγέλλει την πρακτική της Δημοτικής αρχής και δεν θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις.  .

27/02/2024 Γιώργος Μπούτσικος

Σχετικά