Γιατί βάζουν ξύδι στο καζανάκι – Λύνει ένα θεμελιώδες πρόβλημα

Η τουαλέτα είναι ένα από τα μέρη των διαμερισμάτων και των σπιτιών που πρέπει να φροντίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, συχνά ξεχνιέται και πολλοί από εμάς δεν απολαμβάνουμε πολύ να καθαρίζουμε την τουαλέτα. Ωστόσο, αν δεν το φροντίσουμε αρκετά, τα βακτήρια, οι ιοί και η βρωμιά μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε αυτά τα μέρη.

Βρώμικη τουαλέτα

Η τουαλέτα είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε πολλά βακτήρια, επομένως είναι απαραίτητο να βρείτε τα καλύτερα μέσα για να την καθαρίσετε. Ταυτόχρονα, καλό είναι να κάνετε τη διαδικασία καθαρισμού όσο το δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη. Υπάρχει μια απλή φυσική συνταγή για την ενδελεχή αφαίρεση όλων των ακαθαρσιών, που είναι το παντοδύναμο λευκό ξύδι.

Ξίδι ως πανάκεια

Το λευκό ξύδι είναι το δημοφιλές όνομα για το αλκοολούχο ξύδι που έχει υποστεί ζύμωση 10%. Δεν χρωματίζεται με καραμέλα ούτε αρωματίζεται, όπως συμβαίνει με το αλκοολούχο ξύδι που έχει υποστεί ζύμωση 8%. Χάρη σε αυτό, δεν κατακάθεται στα τοιχώματα των δοχείων που καθαρίζουμε. Χάρη στην τιμή του, είναι επίσης μια φθηνή εναλλακτική λύση για τον καθαρισμό. Είναι επίσης δυνατή η χρήση ξυδιού από λευκό κρασί, αλλά είναι πιο ακριβό και παρασκευάζεται από λευκό κρασί. Το ξύδι είναι ξεκάθαρα ένα μέσο που χρησιμοποιείτε στο σπίτι για καθάρισμα, πλύσιμο και γυάλισμα.

Τέλειο καθάρισμα

Το λευκό ξύδι έχει απίστευτες ιδιότητες που βοηθούν τις επιφάνειες να είναι απαλλαγμένες από άλατα και είναι εξαιρετικά απολυμαντικά. Είναι επίσης σε θέση να γυαλίζει λείες επιφάνειες. Εάν θέλετε να καθαρίσετε με επιτυχία ολόκληρη την τουαλέτα, χρησιμοποιήστε την στη δεξαμενή νερού αντί για τη λεκάνη της τουαλέτας. Είναι πολύ σημαντικό μέρος της τουαλέτας και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της. Αλλά αν ξεχάσετε να το φροντίσετε, το υπόλοιπο σύστημα δεν θα είναι ποτέ καθαρό.

Πώς να το κάνεις

Προετοιμάστε λαστιχένια γάντια, οικιακό καθαριστικό, σφουγγάρι, βούρτσα τουαλέτας και ξύδι. Τοποθετήστε μια πετσέτα στο πάτωμα για να μην πιτσιλίσετε από την τουαλέτα. Ξεβιδώστε το καπάκι της δεξαμενής νερού και, χωρίς να το ξεπλύνετε, ρίξτε μέσα ένα λίτρο ξύδι. Αφήστε το να δράσει ιδανικά όλη τη νύχτα. Αυτό θα αφαιρέσει τα άλατα, τη μούχλα και την πιθανή σκουριά. Ξεπλύνετε το πρωί μέχρι να είναι όλα καθαρά. Ακολουθεί η βούρτσα της τουαλέτας. Εάν εξακολουθείτε να παρατηρείτε λεκέδες, καθαρίστε τους με ένα καθαριστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι στις άκρες της τουαλέτας και στο ξύλο κοπής. Μετά το ξέπλυμα, η τουαλέτα πρέπει να είναι έντονο λευκό.

Επεξεργασία απορριμμάτων

Αν φέρετε μισό λίτρο λευκό ξύδι σε βράση και το ρίξετε σιγά σιγά στη λεκάνη της τουαλέτας ενώ βράζει, θα αφαιρέσετε τη βρωμιά που θα κατακάθεται σε αυτήν για πολλή ώρα. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Τέλος, καθαρίστε την τουαλέτα με μια βούρτσα και ξεπλύνετε.

Πηγή: firenews

Σχετικά