Με επιτυχία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιβαδειάς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιβαδειάς την Τρίτη 9 Απρίλη στα γραφεία Καποδιστρίου 5 στη Λιβαδειά με παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ τον αναπληρωτή γραμματέα Γιάννη Τόλη .

Μετά τον διοικητικό και οικονομικό  απολογισμό από την πρόεδρο,  επισήνθηκε η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι, και η πρωτοφανή επίθεση που δέχονται στο εισόδημα και στα δικαιώματα τους, τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις, τις αυξήσεις στα φάρμακα, στα καύσιμα στο ρεύμα που εξαφανίζουν τις πενιχρές συντάξεις, αλλά και τη φοροληστεία που δέχονται από έμμεσους και άμεσους άδικους φόρους ενώ κατήγγειλαν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία.

Τέλος, απαίτησαν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας – πρόνοιας που πλέον απειλούν την ζωή τους, από ένα σύστημα Υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίνεται στα νύχια των επιχειρηματιών υγείας και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό συστημα Υγείας – Πρόνοιας.

 «Η αγανάκτηση και ο θυμός να γίνει αγώνας για δημόσια δωρεάν Υγεία!».

Επίσης κάλεσαν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση  που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 10.00΄π.μ., στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς. Μετά την πορεία, η οποία θα καταλήξει στο Ζάππειο, θα γίνει μετάβαση με μισθωμένα λεωφορεία για Λάρυμνα για να συμμετάσχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ που θα ακολουθήσει συναυλία Αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελετσιώτου.

Δεύτερο θέμα της  Γ. Συνέλευσης,  το  ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε να τιμήσει για την πολυετή  προσφορά του στο συνταξιουχικό κίνημα τον συνάδελφο Δημήτρη ή όπως τον ξέρουμε όλοι μας Τάκη Καντά.

Η αταλάντευτη και συνεπής στάση του στα ιδανικά της ταξικής πάλης  σε όλη του την αγωνιστική διαδρομή, από όπου τον έταξε το λαϊκό κίνημα, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και μια στάση ζωής για πολλούς από εμάς και  για τη νέα γενιά που έρχεται σήμερα να ζήσει σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Τέλος του επιδόθηκε τιμητική πλακέτα από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γιάννη Τόλη και από την πρόεδρο Βάσω Γκικοπούλου ακολούθησε

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σχετικά