Κάλεσμα Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς στην απεργία της 17ης Απριλίου

idiotikoi ipaliloi livadeia-001

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία στις 10 το πρωί καθώς και στη συναυλία αλληλεγγύης στη ΛΑΡΚΟ με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου. Μισθωμένα λεωφορεία, από την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, θα μεταφέρουν δωρεάν όσους επιθυμούν στη Λάρυμνα, μετά το πέρας της συγκέντρωσης.

Διεκδικούν:
– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα
– Αύξηση του κατώτερου μισθού
– Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023
– Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης
– Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους

– Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
– Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
– Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
– Αφορολόγητο όριο €12.000 προσαυξημένο κατά €3.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
– Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.  -Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των Δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
– Απεμπλοκή της χώρας από τη συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία.
– Να σταματήσει κάθε είδους στήριξη προς το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης.
– Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
– Η ΛΑΡΚΟ να εξυγιανθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος του λαού της περιοχής και οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους να παραμείνουν στον τόπο τους.

Σχετικά