Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην Στενή Ευβοίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ», που μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτούν κατά 50% η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων. Κατόπιν προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε τη δημοπράτηση και θα επιβλέψει την υλοποίησή του.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη της διαδρομής από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και ως την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”. Προβλέπεται μεταξύ άλλων:
 Αποξήλωση του φθαρμένου πεζοδρομίου από την Κάτω Στενή (διασταύρωση) έως την είσοδο της Άνω Στενής. Θα διαμορφωθεί νέο πεζοδρόμιο, ικανού πλάτους για να εξυπηρετεί τις ανάγκες περιπάτου όλων των περιπατητών, συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ.
 Λιθεπένδυση τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής.
 Αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών με ομοιόμορφα φωτιστικά τύπου LED.
 Εξωραϊσμός και ανάπλαση της πλατείας “Βρύσης Νταβέλη”, με αποξήλωση και αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών, όπως και με τη δημιουργία νέων πέτρινων καθιστικών.
 Υδροσυλλογή των υδάτων της “Βρύσης Γιατρού” και παροχέτευσή τους στο δίκτυο ομβρίων υδάτων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Στενή Ευβοίας είναι ένας μοναδικός τόπος και ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός! Παρεμβαίνουμε από κοινού με τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και συγχρηματοδοτούμε την υλοποίηση έργου ανάπλασης, το οποίο αποσκοπεί στην αναβάθμιση και ανάδειξη της Άνω και της Κάτω Στενής. Οι εργασίες εξωραϊσμού θα γίνουν με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, ενώ θα αναδείξουν και την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, φιλοδοξεί να συμβάλλει περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ενώνουμε για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις μας με τον Α’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης για να παράξουμε έργα τα οποία θα φέρουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία. Η ανάπλαση των χώρων αναψυχής και περιπάτου της πανέμορφης Στενής, φιλοδοξούμε θα προσθέσει μια φρέσκια πινελιά στον ήδη μοναδικό της καμβά, θα προσδώσει από την άλλη μια ακόμα ώθηση για το σταθερά ανοδικό τουριστικό της προϊόν, κλειδί και καταλύτη για την προσέλκυση επισκεπτών στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Δίρφης».

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε: «Χρηματοδοτούμε με 200.000 ευρώ το έργο ανάπλασης της Στενής και συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα καλύψει το υπόλοιπο 50% του έργου, που θα εξωραΐσει τον τόπο μας και θα συμβάλλει για την ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε την ομορφιά της διαδρομής από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και παράλληλα να αναδείξουμε τη “Βρύση Νταβέλη”, αλλά και τη “Βρύση του Γιατρού”».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο