ΚΚΕ Λιβαδειάς:Η παρέα του κόκκινου αερόστατου μεγαλώνει(φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/04/2024 η εκδήλωση «Η παρέα του κόκκινου αερόστατου μεγαλώνει» που διοργάνωσε η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ κι οι εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής με τους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Στρατή Δουνιά κι Εύη Κοντόρα!

Οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγηση του Στρατή Δουνιά, έμαθαν πώς γίνεται ένα βιβλίο, γιατί να μαθαίνουμε ιστορία και πώς με την συλλογική προσπάθεια και την επιμονή μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα ακόμα και όταν αυτό φαντάζει τρομερά δύσκολο. Μπορούμε ακόμα και να ανακαλύψουμε έναν θησαυρό!!!!! Στην συνέχεια διασκέδασαν λύνοντας γρίφους, ζωγραφίζοντας και φυσικά παίζοντας!!!

Με ενδιαφέρον εξελίχθηκε και η συζήτηση με τους γονείς. Μετά την εισηγητική ομιλία από την Εύη Κοντόρα για το τι είναι πραγματικά το “κόκκινο αερόστατο”, γιατί πρέπει να μεγαλώσει η παρέα του, πώς πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν την συλλογικότητα, την έννοια της ομάδας που παλεύει για έναν κοινό σκοπό, υπήρξε γόνιμος προβληματισμός από τους γονείς, για το πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το βιβλίο, πώς πρέπει να συζητάμε μαζί τους για την βία, πώς θα καταφέρουμε να τα τραβήξουμε από την σαπίλα της κοινωνίας, όπου οι βασικές “αξίες” που καλλιεργεί είναι ο ανταγωνισμός, ο ατομικός δρόμος, η απόκτηση δόξας και χρήματος.

Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχε και το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής που τράβηξε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!!!

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο