ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ:ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ Κου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ Κου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το νέο «Δικαστικό Χάρτη» μετά την υποτιθέμενη διαβούλευση.

Το σχέδιο το κατατάσσει ως «παράλληλο» Πρωτοδικείο χωρίς τον αυτοδιοίκητο και ανεξάρτητο χαρακτήρα του. Αφαιρεί και μεταφέρει στην κεντρική έδρα στην Λιβαδειά τις οργανικές θέσεις των Δικαστών και Εισαγγελέων. Μειώνει κατά αρχάς το 1/3 των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων. Αφήνει αδιευκρίνιστο εάν στην «παράλληλη» έδρα περιλαμβάνεται  η Εισαγγελία.

Η κυβερνητική αλαζονεία δεν έλαβε υπόψη τα αδιάσειστα στοιχεία της ΥΠΕΡΟΧΗΣ του Πρωτοδικείου Θήβας και τα κριτήρια επιλογής που έθετε η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. Δεν έλαβε υπόψη ούτε τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις όλων των φορέων και των πολίτων της Θήβας.

Προσπαθεί με προσωρινές μικρορυθμίσεις να αμβλύνει την οργή για την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Πρωτοδικείου Θήβας και τον στόχο για την μελλοντική αναπόφευκτη κατάργηση.

Η πρόσβαση στη δικαιοσύνη αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη και η ύπαρξη λειτουργικών δικαστηρίων είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Στην  ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. Ο οικονομικός μαρασμός και αφανισμός την ιστορικής πόλης της Θήβας δεν θα είναι το μέλλον ΟΣΟΙ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ»

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο