Στήριξη Γιώτας Πούλου στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.

Σήμερα κατέθεσα στο Προεδρείο της Βουλής αναφορά προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, με την οποία της κοινοποιώ την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) σχετικά με το συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρία ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. για την  υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. που θα ικανοποιεί τα δίκαια και αναγκαία για την εργασιακή τους αξιοπρέπεια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, επέκταση θεσμικών δικαιωμάτων, μετρήσιμη βελτίωση των όρων δουλειάς και μέρισμα από την αυξανόμενη παραγωγική δραστηριότητα.

Η διοίκηση της εταιρίας πρέπει να προσέλθει σε διάλογο με τους εργαζόμενους, χωρίς μεθοδεύσεις υπονόμευσης των εργατικών τους κινητοποιήσεων.

Και, κυρίως, η Επιθεώρηση Εργασίας πρέπει να παρέμβει άμεσα και να πάρει ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα, υποστηρίζοντας τις βάσιμες και εύλογες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Σε εποχές ακραίας ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, η αρμόδια κρατική υπηρεσία δεν πρέπει να «νίπτει τας χείρας της».  Λόγω της θεσμικής αποστολής της δεν δικαιούται να υπεκφεύγει από την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.  

Η υπουργός καλείται να ενεργήσει άμεσα.

Η αναφορά εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1GU0_X5GSdptABFIlVv1TFpqPs0pm2033/edit?usp=drive_link&ouid=104881842770027480076&rtpof=true&sd=true

Η ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ εδώ:

https://docs.google.com/document/d/12IuHn22_jxnEQw_L_WAT2RlfMSauJw8B/edit?usp=drive_link&ouid=104881842770027480076&rtpof=true&sd=true

Γιώτα Πούλου   

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο