2η επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Για ακόμη μία φορά και με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς την Τρίτη 23 Απριλίου 35 μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς της Γ΄ Λυκείου με ειδικότητες Τεχνικός Οχημάτων και Τεχνικός Μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών, σε συνάντηση- ενημέρωση, με τη συνοδεία των καθηγητών Φωτεινή Μητσικώστα και Σωτήρη Γιασλά.

Η συνάντηση αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση με μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, της Γ΄ Λυκείου , διαφορετικών ειδικοτήτων και είναι ενταγμένη στα πλαίσια

ενημέρωσης της «Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων».

Οι μαθητές, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου σ. Κολιούση Κωνσταντίνο και την Αν. Γραμματέα σ. Νατάσα Τάτση για το θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.

Παράλληλα ενημερώθηκαν για το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, για την ύπαρξη του Εργατικού Κέντρου, για τα πρωτοβάθμια Σωματεία, για το έργο του, που είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το κοινωνικό έργο επίσης που επιτελεί μέσα από τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, όπου φοιτούν σήμερα 35 μαθητές, του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, δίκτυα παροχής υπηρεσιών υγείας, σε συνεργασία με Ιδιώτες Γιατρούς, που προσφέρουν δωρεάν επισκέψεις στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στέκεται με ιδιαίτερη ευαισθησία στις επισκέψεις των μαθητών και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλα Σχολεία, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί μαθητές είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο