Χρήστου για το Πρωτοδικείο Θήβας: Ζητάμε την άμεση αντίδραση του Δήμου στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης

Η αναδιάταξη του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, που  αφορά στο Πρωτοδικείο της Θήβας και τον Δήμο μας,  συζητιέται στην Βουλή των Ελλήνων.  

Δυστυχώς  όμως η κυβέρνηση, αγνόησε τα αιτήματα των φορέων της Θήβας, τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κατέθεσε το νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο. Το εξομοιώνει με χαμηλής δυναμικότητας δικαστήρια της χώρας. Αυτή η πολιτική απόφαση  μας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετους.  

Είναι προφανές, ότι επικράτησαν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά  και μελετημένες εξαγγελίες που ανακοινώθηκαν, όχι κάπου επίσημα μετά από επισταμένες συζητήσεις με φορείς, αλλά στο πεζοδρόμιο της Λιβαδειάς. Μετά από την “πεζοδρομιακή” ενημέρωση λοιπόν η Κυβέρνηση αγνοώντας όλα τα κριτήρια που η ίδια και η Παγκόσμια Τράπεζα έθεσαν, και επίσημα υποβαθμίζει  το Πρωτοδικείο της Θήβας.  

Η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου και η κατάταξη σε παράλληλο, συνιστά δυσμενέστατη εξέλιξη για τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Θήβας.    Συνεχίζεται έτσι η ουσιαστική αποψίλωση υπηρεσιών σε βάρος μας, που σε επόμενη φάση θα σημάνει ολοκληρωτική κοινωνικοοικονομική καθίζηση και μαρασμό.    

Δεν αποδεχόμαστε τους ισχυρισμούς κάποιων,  ότι «σώσαμε κάποια πράγματα», σαν να είμαστε επαίτες. Δεν καταλαβαίνουμε τις  λογικές υποχώρησης.  

Οι κομματικές σκοπιμότητες δεν έχουν θέση σήμερα.  

Δεν εκλιπαρούμε. Διεκδικούμε το δίκαιο και το μέλλον μας.          

Θέλουμε αυτό που είμαστε και έχουμε. Θέλουμε αυτά που έχουν  κατακτηθεί  με αγώνες.  

Η πόλη έχει ιστορία που είναι διακριτή στον χρόνο και ένα πολιτιστικό πρόσωπο αναγνωρισμένο από όλη την υφήλιο.  

Καταγγέλλουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που πλήττουν ευθέως τους θεσμούς.  

Ζητάμε την άμεση αντίδραση του Δήμου στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.        

Οι θέσεις μας  στο δημοτικό συμβούλιο, δεν ελήφθησαν υπόψη από την κυβέρνηση γι αυτό και εμείς ομόφωνα αποφασίσαμε για την  αντίδραση μας.  

Καταγγέλλουμε την πολιτική της Κυβέρνησης, που υποκύπτει στις πιέσεις των “ημετέρων” και αδιευκρινίστων παραγόντων και αγνοεί την αλήθεια.  

Τίποτα λιγότερο από  την αυτοτέλεια του Πρωτοδικείου μας.  

Με εκτίμηση,  

Χρήστος Σ. Χρήστου  

Δημοτικός Σύμβουλος  

Σχετικά

Μία άποψη για το “Χρήστου για το Πρωτοδικείο Θήβας: Ζητάμε την άμεση αντίδραση του Δήμου στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης”

  1. Θηβαίος Πολιτης

    Για ποια αντίδραση μιλάς αγαπητέ,τώρα την θυμήθηκες και εσύ;το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεν το λέτε καθαρά στον κόσμο και μιλάτε τώρα για αντιδράσεις;όλα στο βωμό της μικροπολιτικης δεν διαφέρει κανένας…

Αφήστε ένα σχόλιο