Ταγκαλέγκας: Καταγγέλλω για δεύτερη φορά την αντιδημοκρατική φίμωσή μου -ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδημοκρατική φίμωση του από το δήμαρχο Λεβαδέων, Δημήτρη Καραμάνη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , Νάνσυ Χέβα καταγγέλει ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Η ανακοίνωση του κ. Ταγκαλέγκα 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΦΙΜΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ.

Με το παρόν κείμενο καταγγέλλω για δεύτερη φορά την αντιδημοκρατική φίμωση μου, ως Δημοτικού Συμβούλου Λεβαδέων και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κατά παράβαση των κανονισμών που διέπουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αυθαίρετη και καταχρηστική προτροπή του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Καραμάνη, με παράνομη διαδικασία με απέβαλε από την συνεδρίαση.

Η ενέργεια της Προέδρου αποτελεί πρόκληση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και παραβίαση του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στην Πρόεδρο να ζητήσει την αποβολή ενός Δημοτικού Συμβούλου, αλλά η αποβολή μπορεί να διενεργηθεί μόνο μετά την έγκριση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Χθες καταστρατηγήθηκε το δικαίωμα μου στην ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων μου, ως Δημοτικού Συμβούλου.

Η φίμωση μου έλαβε χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή της συζήτησης, με σκοπό να διευκολυνθούν ο Δήμαρχος και η αναπληρώτρια Δημάρχου να μην καταγγείλουν τον ξυλοδαρμό δημότη, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια της αναπληρώτριας Δημάρχου.

Επίσης, η φίμωσή μου βόλεψε τον κ. Καραμάνη, ώστε να μην δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις και τις ατομικές προσκλήσεις σε “ημέτερους” επαγγελματίες, αφού μετά την αποβολή μου είπε ψέματα ότι δήθεν οι απευθείας αναθέσεις έρχονται μετά από προσκλήσεις σε πλειάδα επαγγελματιών για να καταθέσουν προσφορά. 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ στα γραπτά του ΚΗΜΔΗΣ και της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ. Σχεδόν όλες οι απευθείας αναθέσεις εκτελούνται μετά από προσκλήσεις σε έναν μόνον επαγγελματία. 

Απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς των αιρετών της Δημοτικής Αρχής.

Απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις έμμισθων μελών την Δημοτικής Αρχής.

Απευθείας αναθέσεις στο ανώτατο όριο σε εταιρείες “στρατηγικού σχεδιασμού”, που όμως δεν έχουν ούτε εταιρικό email.

Αυτή είναι η νέα Δημοτική Αρχή.

Κι αυτή είναι η ελευθερία του λόγου που επικαλούνταν ο κ. Καραμάνης πριν λίγους μήνες. Ελευθερία του λόγου που μετατρέπεται σε εκκωφαντική σιωπή στην “ελευθερία της ράβδου” και την τραμπούκικη φίμωση δημοτών, που ασκούν κριτική στην δημοτική αρχή. 

“Ελευθερία του λόγου” που αποβάλλει Δημοτικό Σύμβουλο χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με βάση, λοιπόν, τα ανωτέρω, ζητώ:

1. Την αναγνώριση της παράνομης διαδικασίας, με την οποία αποβλήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δήμαρχος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Λεβαδέων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

2. Την πλήρη αποκατάσταση του δικαιώματος έκφρασης και ελεύθερης άσκησης των καθηκόντων μου ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγω στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καταγγέλοντας την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος.

Επίσης, επιφυλασσόμαστε ως δημοτική παράταξη να προσφύγουμε στα αρμόδια θεσμικά όργανα για τις αναθέσεις, που ενδέχεται να παραβιάζουν τις διατάξεις της σύγκρουσης συμφερόντων.

Τέρμα πια η ανοχή. Στην ιδιοκτησιακή σας λογική για την διοίκηση του Δήμου θα αντιπαραβάλλουμε το δίκαιο και τους νόμους.”

Δείτε το βίντεο στο 16ο λεπτό

Σχετικά