Έρχονται 40αρια σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Ξεκινά η θερμή εισβολή σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αναλυτική πρόγνωση έως και την Τρίτη

Ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης αναμένουμε τις επόμενες ημέρες καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά με την ερχόμενη Τρίτη να είναι η πιο ζεστή ημέρα, καθώς η θερμοκρασία κατά τόπους μπορεί να «αγγίξει» ακόμη και τους 40 βαθμούς.

Θερμή εισβολή Δευτέρα και Τρίτη

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Συγκεκριμένα, στα βόρεια, αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Τρίτη, η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα όπου θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Οι υποψήφιες περιοχές για τα 40άρια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, από την Κυριακή (2/6) αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης, το πρώτο για εφέτος.

Ο μετεωρολόγος  σε νέα του ανάρτηση αναφέρει τις περιοχές που θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη: «Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα».

Συνεχίζει λέγοντας: «οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40°C) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα» σημειώνει και δίνει τις εκτιμώμενες θερμοκρασίες για την Αττική. Δείτε την ανάρτησή του:

Σχετικά