Με επιτυχία το 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Θωμά Τανάγρας

Οι “Οικοδιασώστες” του σχολείου μας στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ένωσαν τις δυνάμεις τους στο 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ με το σύνθημα “Προστατεύω το περιβάλλον- Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα”.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 με ενθουσιασμό, χαρά, ζήλο και υπευθυνότητα ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους του Αγίου Θωμά από πεταμένα σκουπίδια δίνοντας το μήνυμα του σεβασμού προς το περιβάλλον. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μαζεύτηκαν από νωρίς στην πλατεία και συμμετείχαν εθελοντικά σε μια γιορτή για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό. 

Αρχικά οι κάτοικοι του χωριού κλήθηκαν να υπογράψουν τον Οικοκώδικα των παιδιών συμβάλλοντας και οι ίδιοι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έπειτα με τον απαραίτητο εξοπλισμό ξεκίνησε η αποστολή  μας με στόχο την υιοθέτηση θετικών συμπεριφορών και στάσεων για τη διατήρηση υγιούς και καθαρού φυσικού περιβάλλοντος και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο τέλος μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς εθελοντές-οικοδιασώστες!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόδερος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Τανάγρας κα. Δέσποινα Καρπούζου και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βουγέσης Γεώργιος.

Ευχαριστούμε θερμά την τοπική κοινότητα, τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίου Θωμά και τους γονείς για τη βοήθεια που μας προσέφεραν και την τοπική επιχείρηση Cafe pirouni για την προσφορά των νερών και των εδεσμάτων στους εθελοντές μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Σχετικά