Σχινιάς: Ανατροπή στο θρίλερ με την σορό

Δεν είναι τατουάζ το σημάδι στο πόδι – Πολύ δύσκολη η αναγνώριση του θύματος λόγω της πολυήμερης παραμονής στη θάλασσα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό του άνδρα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά Μαραθώνα σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή.

Η ακριβής αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί κατά την ιατροδικαστική εξέταση, λόγω της κατάστασης προχωρημένης σήψης στην οποία ήταν η σορός.

Όσον αφορά στο σημάδι που φέρει στο πόδι, σύμφωνα με τις Αρχές, προήλθε από το σχοινί με το βαρίδι των 15 κιλών που με βάναυσο τρόπο είχε δεθεί γύρω του. Δεν πρόκειται δηλαδή για τατουάζ, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας είχε πει πως βρέθηκε τατουάζ στη σορό, το οποίο μάλιστα όπως βιάστηκε να διαπιστώσει «παραπέμπει σε γνωστή ομάδα», κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της αυτοχειρίας – επειδή το θύμα δεν είχε δεμένα τα χέρια. «Ωστόσο, πιο πιθανή φαίνεται η εγκληματική ενέργεια», ανέφερε.

Παράλληλα, σημειώνεται πως η σορός παραμένει για την ώρα ένας άγνωστος άνδρας αφού οι αρχές δεν κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν, να δουν ποιος είναι, αν έχει απασχολήσει ποινικά τις Αρχές, αν έχει δηλωθεί εξαφάνιση και φυσικά πώς βρέθηκε με ένα βαρίδι 15 κιλών δεμένο στο πόδι του στον πάτο της θάλασσας.

Υπενθυμίζεται πως το άτομο που βρέθηκε στις 2/6 να επιπλέει στην περιοχή του Σχινιά, φορούσε extension. Το βαράκι 15 κιλών που είχε δεμένο στο πόδι του ήταν αυτό που κρατούσε την σορό στο βυθό της θάλασσας αλλά σιγά σιγά ανέβηκε στην επιφάνεια.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να μετέφερε το άτομο με κάποιο σκάφος στα ανοιχτά και εκεί να το έριξε στη θάλασσα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την εξιχνίαση της υπόθεσης. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, αν και η σήψη τα είχε αλλοιώσει, παραπέμπουν σε λευκό άτομο, χωρίς όμως να διακρίνονται με την μακροσκοπική εξέταση άλλα χαρακτηριστικά.

Σχετικά