Φωτιά στο Πλατανάκι Βοιωτίας: Aναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη Θήβα

Σε χωράφι στη περιοχή Πλατανάκι της Θήβας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση πιλότος πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Σε απαιτητική και δύσκολη αναγκαστική προσγείωση υποχρεώθηκε χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους μετά από άγνωστης αιτιολογίας βλάβη.

Ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι σε περιοχή νότια της Παραλίμνης. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν πως ο χειριστής του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα ο πιλότος δεν χρειάστηκε να διασωθεί, καθώς μπόρεσε να βγει μόνος του από το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος δεν φαίνεται να υπέστη σοβαρές ζημιές. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ο πιλότος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ έχει ήδη οριοθετηθεί. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και από αέρος 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει τις ρίψεις του και ίσως το γεγονός να αποδείχθηκε σωτήριο, καθώς πετούσε πολύ πιο ελαφρύ.

Δείτε ακόμα

Οριοθετήθηκε η φωτιά σε αποθήκη της ΠΥΡΚΑΛ στα Δερβενοχώρια

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο