Πύργος: Ο θείος έπεισε το κορίτσι να μπει στο αυτοκίνητό του, το σκότωσε με κατσαβίδι και το πέταξε σε καλαμιές

Το χρονικό της δολοφονίας της 11χρονης στη Μυρτιά Ηλείας – Το 2017 είχε συλληφθεί για βιασμό ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος του κοριτσιού – Πώς η καταγραφή του από κάμερες οδήγησε στην ομολογία

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά Ηλείας ξεκίνησε τη στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου της, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Κυριακής. Άγνωστο με τι πρόσχημα, ο 37χρονος άνδρας έπεισε το κοριτσάκι να τον ακολουθήσει. Άλλωστε, το παιδί όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιδιά θύματα εγκληματικών ενεργειών, είχε εμπιστοσύνη στον δράστη, αφού πρόκειται για τον θείο του, εξάδελφο της μητέρας του.

Στο σημείο που βρέθηκε νεκρό το κορίτσι μετέβη ιατροδικαστής. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να συμπληρώσουν το παζλ της φρίκης για όσα μεσολάβησαν από τη στιγμή που το παιδί μπήκε στο αυτοκίνητο έως την ώρα που δολοφονήθηκε και ο φονιάς πετούσε το άψυχο κορμάκι του.

Το βράδυ της Κυριακής, καθώς η ώρα περνούσε και η Βασιλική δεν επέστρεφε στο σπίτι, οι γονείς ανησύχησαν και ο πατέρας, περίπου στις 3 τα ξημερώματα ειδοποίησε τις Αρχές για την εξαφάνιση του κοριτσιού. Το ένιωθαν ότι το παιδί βρισκόταν σε κίνδυνο. Πολύ γρήγορα, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε amber alert για την αναζήτησή του, ενώ η Ασφάλεια Πύργου κινήθηκε με ταχύτητα και εντόπισε υλικό από κάμερες.

ileia-katraxi__1_
ileia-katraxi__2_
ileia-katraxi__3_

Όταν διαπίστωσαν ότι ο τελευταίος άνθρωπος που είχε δει την 11χρονη ήταν ο 37χρονος εξάδελφος της μητέρας χτύπησε συναγερμός: Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ήταν πλέον ελεύθερος με όρους και έδινε παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

ileia-katraxi__5_
ileia-katraxi__6_

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του 37χρονου και στη διάρκεια της ανάκρισης στην Ασφάλεια Πύργου ο άνδρας προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά, ομολόγησε ότι σκότωσε την ανιψιά του, χτυπώντας τη με ένα κατσαβίδι στο λαιμό.

Πέταξε το πτώμα του παιδιού σε ένα χωράφι στην περιοχή Καταρράχι, όπου εντοπίστηκε νωρίς το μεσημέρι από τους αστυνομικούς μετά από υπόδειξη του δολοφόνου: Μέσα σε καλαμιές σε ένα χωράφι με τριφύλλια.
Τις προηγούμενες ώρες οι γονείς έψαχναν εναγωνίως το παιδί τους, με τη μητέρα μάλιστα, να απευθύνει εκκλήσεις και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο