«Πορτοκαλί» συναγερμός για πυρκαγιά σήμερα στη Βοιωτία-Έκτακτη σύγκλιση του ΣΟΠΠ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) θα υπάρχει αύριο Τρίτη (11/6/24) σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός είναι για αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Π.Ε Βοιωτίας.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Ντασιώτη τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές από τη 12η βραδινή της 10/06/2024 έως και τη 12η βραδινή της 11/06/2024.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

  • Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Έκτακτη σύγκλιση του ΣΟΠΠ Βοιωτίας

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση και ό άριστος συντονισμός όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το κύμα καύσωνα, που αναμένεται από την Τρίτη 11 Ιουνίου, συγκαλείται εκτάκτως το Περιφερειακό Συντονιστικό Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στο κέντρο επιχειρήσεων της Π.Ε Βοιωτίας στο Διοικητήριο Λιβαδειάς.

Η συνεδρίαση ορίστηκε για την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 09.30 π.μ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, της ΕΛ.ΑΣ. & του Π.Σ., καθώς και οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο