Ο Πήγασος ένωσε τον Ελικώνα με τον Όλυμπο! (φωτο)

Η σκυταλοδρομία (μήκους 270 χλμ.) “Ελικώνας – Ολυμπος” ολοκληρώθηκε στο δημοτικό στάδιο του Λιτόχωρου με μια φαντασμαγορική τελετή!

Με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αναφέρεται στο πολύ μεγάλο “event” που διοργανώθηκε από μεγάλη, πολυεθνική, εταιρία κατασκευής και εμπορίας αθλητικών ειδών, με έδρα τις Ε.Π.Α., στην σκυταλοδρομία “Ελικώνας – Ολυμπος” που ξεκίνησε (με πρώτη δρομέα την αγγλίδα, παγκόσμια πρωταθλήτρια του μαραθώνιου, Paula Jane Radcliffe MBE) από το ανοιχτό θέατρο των πηγών της “Ερκυνας” (“Κρύα”) στην Λιβαδειά και με τους 41 (!) δρομείς να τρέχουν πάνω στα χνάρια του… “Πήγασου” ενωσε το βουνό των Μουσών, τον Ελικώνα, με το βουνό των Θεών, τον Ολυμπο!

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Τον «Πήγασο» υποδέχθηκε ο Όλυμπος στη φαντασμαγορική λήξη της σκυταλοδρομίας «Ελικώνας – Όλυμπος» μήκους 270 χλμ

Στα χνάρια του μυθικού «Πήγασου» έτρεξαν 41 αθλητές από ολόκληρο τον πλανήτη, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στην σκυταλοδρομία «Ελικώνας – Όλυμπος» μήκους 270 χλμ. Ο Όλυμπος «υποδέχθηκε» το φτερωτό άλογο της μυθολογίας σφραγίζοντας έτσι τη λήξη της σκυταλοδρομίας.

Ο αγώνας δρόμου διοργανώθηκε στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike. Οι 41 αθλητές και αθλήτριες φορώντας το μοντέλο που φέρει το όνομα του μυθικού φτερωτού αλόγου, 41 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, μετέφεραν την ενέργειά τους στην κατοικία των Θεών, από τον Ελικώνα, εκεί όπου σύμφωνα με τον μύθο ο Πήγασος, με λάκτισμά του δημιούργησε την πηγή «Ιπποκρήνη», τα νερά της οποίας ενέπνεαν τις Πιερίδες Μούσες. Οι διεθνείς δρομείς γιόρτασαν τον άθλο τους σε μία φαντασμαγορική γιορτή στους χώρους του σταδίου, μετά τη λήξη του πολύωρου αγώνα δρόμου.

O εμβληματικός Όλυμπος αποτελεί εκ νέου πηγή έμπνευσης της εταιρείας αθλητικών ειδών, μετά την τοποθέτηση μπασκέτας τον Ιούνιο του 2019, με σκοπό τη βιντεοσκόπηση διαφημιστικής ταινίας παγκόσμιας προβολής με φόντο τον «θρόνο του Δία» και πρωταγωνιστή τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο («Ιnstallation Antetokounmpo»).

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου καλωσορίζει πάντα αντίστοιχες δράσεις διεθνούς προβολής τόσο του Ολύμπου όσο και του πολύτιμου πολιτιστικού φορτίου που φέρει η παρολύμπια περιοχή.

Στιγμιότυπα της δράσης, με αφετηρία το όρος Ελικώνας και κατάληξη το Δημοτικό Στάδιο Λιτοχώρου, αναμένεται να ενταχθούν και να προβληθούν από την εταιρεία διεθνώς, στο πλαίσιο και των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

starsports.gr

Σχετικά