Χρηματοδότηση 4.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας από την Περιφέρεια Στερεάς

Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών του κλειστού κολυμβητηρίου στην πόλη της Λαμίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Πρόκειται για έργα που αφορούν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και την αποπεράτωση των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μερίμνησε για να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση, από το «Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021 – 25», για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κλειστού Κολυμβητηρίου στην πόλη της Λαμίας

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός υπέγραψε πρόσκληση ένταξης έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΑΜΙΑΣ», στον άξονα προτεραιότητας: «3.13 – Υποδομές στον τομέα του αθλητισμού» του «ΠΠΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Η δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την ανακοίνωση της πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λαμιέων, που θα πρέπει να καταθέσει την αντίστοιχη πρόταση χρηματοδότησης την επόμενη περίοδο.

Το νέο κλειστό κολυμβητήριο διαθέτει δύο δεξαμενές κολύμβησης. Μία ολυμπιακών διαστάσεων (50μ x 25μ ) και μία μικρότερη για εκμάθηση, η οποία είναι ασκεπής. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 5.757,32 τμ.

«Δέσμευση και υποχρέωσή μας είναι η ολοκλήρωση του νέου κλειστού Κολυμβητηρίου της Λαμίας, κόντρα στις πολλές αντιξοότητες που δημιουργούν τα απρόβλεπτα ενός έργου και η περιορισμένη χρηματοδότηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Ξεπερνούμε τα εμπόδια και εξασφαλίζουμε νέα χρηματοδότηση ύψους 4.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών, αλλά και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Δίνουμε τη σκυτάλη στον Δήμο Λαμιέων για να καταθέσει σχετική πρόταση, ώστε να συνεχιστεί ομαλά το έργο και να παραδοθεί σύντομα στους συμπολίτες μας».

Σχετικά