Oι περιπέτειες στη Βοιωτία
Με… ορεκτικό το αναπτυξιακό πλάνο του ομίλου Βενέτη σε ορίζοντα τετραετίας συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ και… κυρίως πιάτο τις βολές προς πάσα κατεύθυνση,σε συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του ομίλου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, είχε από όλα.
Και αυτό γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας Βενέτη δεν μάσησε ούτε αυτή τη φορά τα λόγια του, εξαπολύοντας πυρά κατά πάντων.
«Χάσαμε δύο αναπτυξιακούς και μια επένδυση 30 εκατ. ευρώ»
Σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, εδώ και τέσσερα χρόνια η εταιρεία προσπαθεί να επιτύχει τη μετεγκατάσταση της μονάδας παραγωγής της από τη Λυκόβρυση στη Βοιωτία, αλλά σκοντάφτει στο σκόπελο της γραφειοκρατίας.
«Η γραφειοκρατία είναι μεγάλο πρόβλημα, δυσκολεύει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν μας αφήνει να μεταφερθούμε στη Βοιωτία. Μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε δύο αναπτυξιακούς νόμους και μια επένδυση 30 εκατ. ευρώ, παρόλο που έχουμε ήδη αγοράσει τον χώρο. ΕΥΔΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ αποτελούν τροχοπέδη για την ελληνική οικονομία», τόνισε, σπεύδοντας μάλιστα να συμπληρώσει πως «για να μεταφερθούμε στη Βοιωτία χρειαζόμαστε 35 διαφορετικές άδειες. Δεν γίνεται 30 υπηρεσίες να ελέγχουν έναν φούρνο. Πλέον μετά από τέτοια καθυστέρηση, το κόστος της επένδυσης είναι τριπλάσιο. Ποιος θα το επωμιστεί; Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άλλο… Μπανανία».
Ο κ. Μονεμβασιώτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία να κινηθεί νομικά, ζητώντας αποζημιώσεις για τις καθυστερήσεις, αφήνοντας, μάλιστα, να εννοηθεί πως συγκεκριμένη υπάλληλος μπλοκάρει με δόλο τις διαδικασίες. «Θα βγάλουμε ονόματα ανθρώπων που δεν θέλουν να δουλέψουν», δεν δίστασε να δηλώσει.
Περιγράφοντας ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα γραφειοκρατικών καθυστερήσεων από την πλευρά της πολιτείας, ο επικεφαλής του ομίλου Βενέτη αναφέρθηκε και στο ιστορικό κτήριο Μπάγκειον στην πλατεία Ομονοίας. «Το κτήριο μισθώθηκε το 2006 και τελικά λειτούργησε το 2020. Πληρώναμε 14 χρόνια για ένα κτήριο που δεν λειτουργούσε», σχολίασε.