Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας και έρχονται μπουρίνια – Δροσίζει ακόμα πιο πολύ το Σαββατοκύριακο

Μετά από δυο ημέρες όπου η χώρα θύμιζε καμίνι ο καύσωνας αρχίζει να υποχωρεί από σήμερα Παρασκευή (14.06.2024) και από αύριο Σάββατο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ακόμα πιο αισθητή.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που προκάλεσε ο καύσωνας θα αρχίσουν να πέφτουν αν και ακόμα η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας. Παράλληλα παραμένει η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα είναι καλύτερα με τον υδράργυρο να πέφτει και άλλο.

Οι πρώτες ανάσας δροσιάς στη Βόρεια Ελλάδα θα συνοδεύονται και από βροχές. Συγκεκριμένα καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανό να είναι ισχυρές, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές μέχρι το απόγευμα, με πιο πολύ ήλιο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, στην νότια Πελοπόννησο, στα ορεινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα νότια, στους 38 βαθμούς Κελσίου σε ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και 40-41 βαθμούς Κελσίου σε Ρόδο και Κρήτη αντίστοιχα.

Στα αστικά κέντρα όπου βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές, η μέρα θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες που δε θα πέσουν κάτω από 27 -28 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα δροσίσει λίγο, φτάνοντας το μεσημέρι 33 στα δυτικά, 34 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, και 36 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία.

Στην Αττική πυκνή συννεφιά αναμένεται μέχρι το απόγευμα , η οποία στη συνέχεια θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29-38 βαθμούς δυτικοί και βόρειοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Το σκηνικό θα είναι παρόμοιες και στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-32, βόρειοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία με εκδήλωση λίγων τοπικών βροχών και πιθανόν μεμονωμένων καταιγίδων.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-06-2024
Στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με εκδήλωση τοπικών βροχών με γρήγορη βελτίωση τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο