Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια: 13χρονος πήγε να πνιγεί με σουβλάκι

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ένας 13χρονος στην Εύβοια, που λίγο έλειψε να πνιγεί από σουβλάκι σε βόλτα με φίλους του.

Η παρέα μαθητών Γυμνασίου, μετά τις εξετάσεις αποφάσισαν να κατέβουν στο λιμάνι του Αλιβερίου, για να κάνουν μπάνιο. Στη συνέχεια έκατσαν να φάνε σουβλάκια. Ένα από τα παιδιά έφαγε μία μεγάλη μπουκιά, η οποία του έφραξε τον αεραγωγό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Αμέσως ένα παιδί από την παρέα έτρεξε προς το μέρος του και κάνοντάς του τον χειρισμό Heimlich, δηλαδή ειδικές κοιλιακές ωθήσεις και ο 13χρονος σώθηκε από πνιγμό.
«Η γνώση σώζει ζωές»

Το περιστατικό έγινε γνωστό στα social media από άτομο που έστειλε μήνυμα στην Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας, καθώς ενημερώθηκε από τους γονείς του παιδιού που έσωσε τον 13χρονο. Μάλιστα, είχε παρακολουθήσει και σχετικό σεμινάριο.

Το συγκεκριμένο άτομο μοιράστηκε την ιστορία γράφοντας:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα γεγονός που συνέβη σήμερα στον τόπο μας με έναν μαθητή της 1ης τάξης του Γυμνασίου Αλιβερίου.

Απόψε το βράδυ έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον γονέα που μου ανέφερε ενθουσιασμένος, ότι ο γιος του την ώρα που έτρωγαν γύρους με τους φίλους του σε κατάστημα στο Λιμάνι του Καράβου, ένα από τα παιδιά της παρέας έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Άμεσα ο μικρός μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά στον φίλο του και κάνοντας τον χειρισμό Heimlich .. (κοιλιακές ωθήσεις) .. που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 σε κάποιο σεμινάριο που τους είχαμε κάνει λίγους μήνες πριν, ΕΣΩΣΕ τον φίλο του.

Πως να μην καμαρώνουμε όταν χάρη στον κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει η ομάδα μας κάθε χρόνο σε σχολικές μοναδες, ΣΏΘΗΚΕ μια ζωή.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που μαθαίνουμε ότι σώθηκε ένα παιδί μέσα σε έναν χρόνο, από άτομα που τους είχαμε παρουσιάσει πρώτες βοήθειες. Ένα τεράστιο ΜΠΡΆΒΟ σε αυτό το παιδί. Η ΓΝΩΣΗ ΣΏΖΕΙ ΖΩΕΣ …!!!».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο