Η κούπα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 87-82 του Ολυμπιακού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, σπάζοντας την κυριαρχία των Πειραιωτών στην Basket League

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο νήμα ο Παναθηναϊκός νίκησε την Παρασκευή (14/6) με 87-82 τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έκανε το 3-2 στη σειρά των τελικών της Basket League, για να επιστρέψει στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ.

Το «τριφύλλι» αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη σειρά (0-2) με τρεις συνεχόμενες νίκες κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, πανηγυρίζοντας μετά την κούπα της Euroleague και αυτήν του πρωταθλήματος.

Αυτό είναι το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που από το 2021 βρισκόταν στη σκιά των Πειραιωτών, κατάφερε όμως να «βάψει» και πάλι την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ «πράσινη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα μετά την ΑΕΚ του 2002, που επιστρέφει από το εις βάρος της 0-2 στη σειρά και κατακτά το πρωτάθλημα.

Η «πράσινη» άμυνα, η… ραψωδία του Κώστα Σλούκα στη δεύτερη περίοδο, όταν σημείωσε 21 πόντους με 4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα και οδήγησε στην ανατροπή, τα αντανακλαστικά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στην εκκίνηση του τέταρτου, αλλά κυρίως η «πράσινη» ψυχραιμία στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της επιτυχίας του «τριφυλλιού».

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη και την αστοχία του όταν άγγιξε στον… επίλογο του αγώνα την απόλυτη ανατροπή.

MVP του αποψινού πέμπτου τελικού, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ της Euroleague και αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, με 29 πόντους, ενώ άκρως πολύτιμοι ήταν οι επίσης διψήφιοι Τζέριαν Γκραντ (15π.), Κέντρικ Ναν (13π., τελείωσε τον αγώνα με 3 σπασμένα δόντια) και Ματίας Λεσόρ (11π., 9ρ.).

Από τον Ολυμπιακό πάλεψαν οι Άλεξ Πίτερς, Κώστας Παπανικολάου και Νίκολα Μιλουτίνοβ, με 21, 18 και 17 πόντους, αντίστοιχα.

Σημαία που είχε τη μορφή του αείμνηστου Πάρη Δερμάνη είχε στην πλάτη του ο Λεσόρ

Αταμάν και Γιαννακόπουλος σε πελάγη ευτυχίας

Ο Σλούκας που με την τρομερή του εμφάνιση συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό

Ο Σλούκας σηκώνει μέσα σε αποθέωση την κούπα του πρωταθλητή στο ΟΑΚΑ

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα οι φίλοι των “πρασίνων” πανηγύρισαν έξω από το ΟΑΚΑ την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος Ελλάδος.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο