Στην παρέμβασή μου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών με θέμα τη διάβρωση των ακτών, υπογράμμισα ότι ενώ υπάρχει επαρκής επιστημονική τεκμηρίωση και συναίνεση στις αιτίες της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, η αντιμετώπισή της θέμα πολιτικής βούλησης.
Ανέφερα, σχετικά, το παράδειγμα της απουσίας χωροταξικού για τις ΑΠΕ, που έχει οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση παντού στη χώρα, σε αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, στην καταστροφή της γης υψηλής παραγωγικότητας, αλλά ακόμα και στην καταστροφή περιοχών Natura.
Στο θέμα της διάβρωσης των ακτών, υπενθύμισα ότι η τωρινή κυβέρνηση, αντί να υπογράψει και να κυρώσει το Πρωτόκολλο για την Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης της Σύμβασης της Βαρκελώνης που θέτει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας, έφερε τον περασμένο Φεβρουάριο νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο κατήργησε το όριο απαγόρευσης δόμησης των 30 μέτρων και παρέδωσε τις μικρές παραλίες έως 150 μ. στους ιδιώτες. Χτίσιμο, δηλαδή, πάνω στο κύμα!
Κατέληξα υπογραμμίζοντας την εκ διαμέτρου διαφορετική προσέγγιση, φιλοσοφική και ιδεολογική, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τι εννοούμε δημόσιο χώρο και κοινά αγαθά και πώς και με ποιους κανόνες θέλουμε να τα προστατεύσουμε.
Είμαστε αντίθετοι την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα κρίσιμων δημόσιων αγαθών, όπως είναι και ο αιγιαλός και η διαχείρισή του!