Πένθος στα Οινόφυτα:Γιος του «ακτιβιστή» ιερέα του Ασωπού ο 26χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Ξάνθη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στα Οινόφυτα Βοιωτίας μετά την είδηση του θανάτου του 26χρονου συγχωριανού τους ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στην Ξάνθη.

Ο 26χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του ΙΧ το οποίο συγκρούστηκε με το λεωφορείο στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, κοντά στο χωριό Τοξότες.

Σχεδόν ακαριαίο θάνατο βρήκαν μαζί του οι τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου, ένας άνδρας και δύο γυναίκες ηλικίας, όλοι τους ηλικίας 20-25 ετών.

Ο μόνος που σώθηκε ήταν ο συνοδηγός του οχήματος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Ο 26χρονος Γιώργος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην Παραλία της Αυλίδας, όπου μένει η οικογένεια του, όσο και στα Οινόφυτα.

Ήταν παιδί του πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη, του Ιερέα ο οποίος, ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Οινοφύτων, πρωτοστάτησε τη δεκαετία του 2000 στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη μόλυνση του Ασωπού ποταμού από τις βιομηχανικές δράσεις στην περιοχή.

papagiannisoikonomidis
Ο πατέρας Ιωάννης Οικονομίδης

Ο πατέρας Ιωάννης, τον οποίο οι κάτοικοι της Βοιωτίας αποκαλούσαν ως τον «πράσινο» παπά του Ασωπού, είχε δώσει μεγάλο αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τα εργοστάσια και τη ρύπανση που προκαλούσαν.

Το 2009, μάλιστα, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την οικολογική και ακτιβιστική του δράση.

Σήμερα, ο πατέρας Ιωάννης ανεβαίνει το δικό του «Γολγοθά» περιμένοντας τη σορό του παιδιού του το οποίο χάθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο.



«Δεν έχω καμία πληροφόρηση, δεν έχω μάθει λεπτομέρειες από την Τροχαία. Από το γραφείο που ανέλαβε τα διαδικαστικά με ενημέρωσαν. Το παιδί δούλευε εκεί και είχε ξεκινήσει να πάει στην εργασία του. Ξέρω ότι ήταν και με άλλα άτομα που δούλευαν μαζί. Έφυγαν για να διεκπεραιώσουν μια υπόθεση που είχαν με τη δουλειά και έμεναν σε ξενοδοχείο που τους είχε κλείσει εταιρεία. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν πριν από τρεις εβδομάδες όταν είχε έρθει στο χωριό να μας δει» λέει συντετριμμένος στο protothema.gr ο πατέρας Ιωάννης.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση σοκ βρίσκονται όσοι επέζησαν από τη φονική σύγκρουση του ΙΧ με το λεωφορείο στην Ξάνθη.

«Είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι γιατί χάθηκαν άνθρωποι δίπλα μας. Ήταν σοκαριστικό και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε αλλά όχι να το ξεχάσουμε» αναφέρει στο protothema.gr ένας από τους τραυματίες από το δυστύχημα.

protothema.gr

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο