Συνελήφθη ένας από τους «πρωταγωνιστές» καταδίωξης στην οποία είχε σκοτωθεί αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο 21χρονος, τα στοιχεία του οποίου ήταν γνωστά από τότε, συνελήφθη το πρωί της περασμένης Κυριακής στον Ασπρόπυργο…

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας από τους νεαρούς που τον Δεκέμβριο του 2023 ήταν από τους «πρωταγωνιστές» μιας καταδίωξης που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Ασπροπύργου, και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου.

Ο 21χρονος επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο που, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους αστυνομικούς οι οποίοι του έκαναν σήμα να σταματήσει, πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα περιπολικό που ακολουθούσε να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του. Με αυτό τον τρόπο, ο 29χρονος αστυνομικός Χρήστος Κουρουνιώτης έχασε τη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την Πάτρα απ’ όπου καταγόταν.

Ο 21χρονος, τα στοιχεία του οποίου ήταν γνωστά από τότε, συνελήφθη το πρωί της περασμένης Κυριακής στον Ασπρόπυργο, καθώς «σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή κάθειρξης 6 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή για τα αδικήματα της απόπειρας διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων».

Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από τρία χρόνια αποπειράθηκε να κλέψει αυτοκίνητα στην περιοχή του Κερατσινίου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε φαλτσέτα. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά