Το Ισραήλ γνώριζε τρεις εβδομάδες πριν για την επίθεση της Χαμάς – «Ήξεραν κάθε λεπτομέρεια»

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ ήξεραν για την επίθεση της Χαμάς τρεις εβδομάδες πριν πραγματοποιηθεί, ανέφεραν νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τους timesofisrael.com, το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan ανέφερε πως η μονάδα του ισραηλινού στρατού που είναι επιφορτισμένη με τις παρακολουθήσεις και τη συγκέντρωση πληροφοριών, η Unit 8200, συνέταξε στις 19 Σεπτεμβρίου έκθεση με λεπτομερή στοιχεία για την εκπαίδευση επίλεκτων μονάδων της Χαμάς εν όψει των επιθέσεων αυτών.

Οι αξιωματούχοι του τομέα των Πληροφοριών εντός της στρατιωτικής διοίκησης του νοτίου τομέα του Ισραήλ, στην οποία ανήκει και η Λωρίδα της Γάζας, γνώριζαν την έκθεση, αλλά την αγνόησαν, σύμφωνα με το Kan, που επικαλείται μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kan, έγγραφο που διανεμήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στην 143 Μεραρχία της Τσαχάλ, γνωστή και ως Μεραρχία της Γάζας, ενημέρωνε για σχέδιο επίθεσης κατά στρατιωτικών βάσεων και κιμπούτς και την σύλληψη έως και 250 ομήρων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο που εξετάσθηκε τότε ήταν η πιθανή είσοδος λίγων δεκάδων μελών της Χαμάς από τρία σημεία στο ισραηλινό έδαφος.

Όμως, στις 7 Οκτωβρίου, οι επιθέσεις των κομάντο της Χαμάς και άλλων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων προκάλεσαν στο Ισραήλ τον θάνατο 1.194 ανθρώπων και την αρπαγή 251 ατόμων. Από τους 116 ομήρους που παραμένουν στη Γάζα, οι 41 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο