Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για δουλειά και ανάπτυξη

«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για δουλειά και ανάπτυξη»

Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Ν. Βοιωτίας – Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης και η κυνική συμπεριφορά της προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ δεν έχει τέλος.

Η απογείωση της επιτελικότητας με την μεθοδολογία των τροπολογιών, διευθετεί με μοναδική προχειρότητα, ο,τιδήποτε δεν είναι συμβατό με τα αποτυχημένα αποτελέσματα των αντεργατικών πολιτικών της.

Με την μεσονύκτια κατατεθείσα τροπολογία της, που αφορά εξολοκλήρου την ΛΑΡΚΟ, αντικαθιστά το άρθρο 21 Ν. 4664/2020 και τροποποιεί το άθρρο 76 Ν. 5043/23. Έται και μολονότι προβλέπονταν έως τώρα η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ μέχρι την μεταβίβασή της στον νέο ιδιοκτήτη, δίδονται πλέον δικαιώματα και ανατίθενται νέα ειδικα καθήκοντα στον ειδικό διαχειριστή, για να προβαίνει σε περίπτωση περιορισμού ή διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης στη δυνατότητα εκείνος να αναθέτει σε ειδικό προσωπικό τη συντήρηση και φύλαξη των εγκαταστάσεων για λόγους ασφαλείας και του λιμένα της Λάρυμνας για την πρόληψη περιβαλλοντικής ζημίας χρησιμοποιώντας μέρος των κρατικών ενισχύσεων που προορίζονταν για την εξόφληση οφειλών σε ενεργειακούς παρόχους, δηλαδή στη ΔΕΗ.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι ανύπαρκτοι σχεδιασμοί της, με συνέπεια την παράδοση του εθνικού πλούτου της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτη, την ωθούν με επαναλαμβανόμενες τροπολογίες, να επιχειρεί να απομακρύνει τους εργαζομενους από τους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλουμε την κατατεθείσα κατάπτυστη και προκλητική τροπολογία και ζητούμε να αποσυρθεί.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μαζί και κοντά στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους για δουλειά και ανάπτυξη.

Σχετικά