Ξεκινούν έργα οδικής ασφάλειας στην Φθιώτιδα συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Φθιώτιδας, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα έργα:
 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Οι εργασίες που προβλέπονται στις συμβάσεις κατασκευής των δύο έργων, θα πραγματοποιηθούν σε σημεία τα οποία υπέδειξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Ειδικά στην περίπτωση των στηθαίων ασφαλείας, προβλέπεται η αντικατάσταση ή εγκατάσταση νέων στηθαίων ασφαλείας σε 6 σημεία του Εθνικού και σε 17 σημεία του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε με δύο ακόμη έργα για να αυξήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το επίπεδο οδικής ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Φθιώτιδας.

»Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 1.800.000 ευρώ, ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες και την επόμενη περίοδο ξεκινούν οι εργασίες. Περιλαμβάνουν και την αντικατάσταση ή εγκατάσταση νέων στηθαίων ασφαλείας σε 23 σημεία του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Φθιώτιδας».
Advertisement

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και της αναβάθμισης των υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, προχωράμε με αποφασιστικά βήματα στη συντήρηση του οδικού δικτύου. Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και τη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης, πραγματοποιούμε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των οδικών αρτηριών. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, όπου κρίνεται απαραίτητο για την αποτροπή ατυχημάτων. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε τους φωτεινούς σηματοδότες, με στόχο τη βελτίωση της ορατότητας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ιδίως σε περιοχές με αυξημένη κίνηση. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει σε έργα υποδομής που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και διασφαλίζουν ασφαλείς και λειτουργικές οδικές συνδέσεις».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο