Φωτιά στο Αλποχώρι Πύργου: Νεκρός άνδρας στη Μυρτιά

Νεκρός ένας 55χρονος άνδρας στη Μυρτιά, στον Πύργο Ηλείας. Πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση.

Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του Πύργου, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε νωρίτερα στο Αλποχώρι Πύργου. Ο 55χρονος είναι νεκρός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπαθε αναρρόφηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ήταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση.

Στο μεταξύ, ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πύρινο μέτωπο και διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γ.Ν. Ηλείας.
Τεράστιο το μέτωπο

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα και καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.
Έκλεισε η εθνική οδός

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου από Χανάκια μέχρι Δουνέικα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η εθνική έκλεισε στον στη διασταύρωση των Δουνέικων καθώς φωτιά έχει περάσει το Μεσολογγάκι και κατευθύνεται προς την Μυρτιά, με ασφαλείς πηγές να αναφέρουν πως οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε σπίτια.
Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Παράλληλα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τα χωριά Μυρτιά, Σκουροχώρι, Χανάκια, Αλεποχώρι και Πόρτες.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο