Δύο φωτιές σε εξέλιξη στη Θήβα – Πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στον σιδηρόδρομο, αναμένονται καθυστερήσεις

Φωτιά ξέσπασε στο 86o χιλιόμετρο στην Εθνική οδό Aθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας

Στο σημείο για την κατάσβεση της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στο ρεύμα προς Αθήνα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού

Δύο φωτιές είναι σε εξέλιξη σε αγροτικές περιοχές της Θήβας. Οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, καίνε ξερά χόρτα ωστόσο αν επεκταθούν υπάρχει κίνδυνος για επιχειρήσεις και εργοστάσια που λειτουργούν στο σημείο.

Ειδικότερα, μία από αυτές ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες απείλησαν να μπουν σε επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου.

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και στα δύο σημεία ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματά και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Οινόης-Σφίγγας. Έτσι, η αμαξοστοιχία Intercity – IC 54 θα παραμείνει προσωρινά στον σταθμό Οινόης, ενώ αναμένονται καθυστερήσεις στα λοιπά δρομολόγια.

Ακόμα, πυρκαγιά ξέσπασε στον Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς αλλά και στο Γουλέμι της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Η φωτιά στον Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες.

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο