Γερμανία: Τον χτύπησαν και τον άφησαν αβοήθητο, δωρίζουμε τα όργανά του, λέει ο πατέρας του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη

Είναι σοκαριστικό όλο αυτό που μας συνέβη, αδυνατούμε να το πιστέψουμε, υπογραμμίζει

Συνετριμμένος είναι ο πατέρας του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο protothema.gr αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους «γιατί πιστεύουμε ότι το ίδιο θα ήθελε κι ο γιος μας. Θέλουμε τα όργανά του να δώσουν ζωή και φως σε άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή και αυτή η απόφασή μας δίνει παρηγοριά στον πόνο μας. Ο Φίλιππος ήταν το καλύτερο παιδί κι έφυγε από τη ζωή με έναν τρόπο βίαιο κι άδικο».

Παράλληλα, σχετικά με το πώς έγινε το περιστατικό τονίζει πως: «Οι δράστες, του “έλιωσαν” κυριολεκτικά το κεφάλι και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη, δυστυχώς. Δεν γνωρίζουμε το λόγο της επίθεσης των δραστών προς το παιδί μου. Γνωρίζω ότι έφυγε από το πάρτι της αδερφής του που έκανε για την τελετή αποφοίτησής της για να πάει να πάρει ένα φίλο του. Στην επιστροφή, τους επιτέθηκαν άσχημα κι ο φίλος του έχει τραύματα αλλά το δικό μου το παιδί πέθανε. Όλη η ελληνική κοινότητα είναι στο πλευρό μας, το παιδί μου ήταν αγαπητό γιατί του άρεσε να προσφέρει και να βοηθάει τον συμπολίτη του, ήταν μουσικός και τον ήξεραν οι περισσότεροι. Είναι σοκαριστικό όλο αυτό που μας συνέβη, αδυνατούμε να το πιστέψουμε, πραγματικά».

germania_20xronos__2_

Το χρονικό

Ο 20χρονος Φίλιππος Τσάνης θέλησε να γιορτάσει με τη μικρή του αδερφή που έπαιρνε το απολυτήριό της στην τελετή αποφοίτησης το βράδυ του Σαββάτου. Δυστυχώς όμως το πάρτι κατέληξε σε τραγωδία. Μια ομάδα ανδρών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον νεαρό άνδρα από το Μίντεν σε πάρκο της περιοχής.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε ο νεαρός ελληνικής καταγωγής έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλευόταν με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η οικογένειά του προσευχόταν γι’ αυτόν επί τρεις μέρες ώσπου οι θεράποντες γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι το αγόρι ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Ο Φίλιππος ήταν καλεσμένος στο χορό αποφοίτησης της Γ΄Λυκείου του Ratsgymnasium στο Μίντεν, που βρίσκεται στο κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία. Οι απόφοιτοι Λυκείου και οι οικογένειές τους γιόρτασαν το Σάββατο στο Kaiserpalais. Μετά την αποφοίτηση, ο Φίλιππος μαζί με τον 19χρονο καλύτερό του φίλο, που είναι και συμμαθητής της αδερφής του, επισκέφθηκαν ένα παρακείμενο πάρκο μετά τα μεσάνυχτα.

germania_20xronos__1_

Οι δυο τους πιθανότατα να πήγαιναν σ΄ένα κλαμπ, το «Adiamo Dance Club», όπου συνεχίστηκε το πάρτι αποφοίτησης, ή ήθελαν να περπατήσουν επιστρέφοντας στο σπίτι.

Ο 20χρονος Φίλιππος και ο φίλος του διαπληκτίστηκαν με μια ομάδα περίπου δέκα νεαρών στο πάρκο, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι άνδρες κλώτσαγαν και χτυπούσαν επανειλημμένα τους δύο φίλους. Ένας από τους δράστες λέγεται ότι επέμενε να χτυπά με μανία τον Φίλιππο. Ο φίλος του τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, o εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του. Η κατάστασή του ήταν μία αναστρέψιμη, γι΄αυτό και υπέκυψε στα τραύματά του».

Η Αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν συνέλαβε έναν 18χρονο από τη Συρία ως ύποπτο για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Φίλιππου.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο