Κοζάνη: Πήγαν να στραγγαλίσουν με ζώνη τον 16χρονο οι ανήλικοι που του έστησαν καρτέρι με δόλωμα μια κοπέλα

Οι κηδεμόνες των κατηγορουμένων στην Κοζάνη συνελήφθησαν και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Να στραγγαλίσουν με ζώνη επιχείρησαν οι τέσσερις ανήλικοι (μία 15χρονη, δύο 16χρονοι και ένας 17χρονος) που έστησαν καρτέρι την Τετάρτη 26 Ιουνίου στον 16χρονο στην Κοζάνη και τον ξυλοκόπησαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις ανήλικοι έστησαν το καρτέρι στο θύμα με δόλωμα τη 15χρονη.

Ο άτυχος 16χρονος είχε δώσει ραντεβού με τη 15χρονη, αλλά φτάνοντας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, είδε να του επιτίθενται οι τρεις νεαροί, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, με σιδερογροθιές και μπουνιές, ενώ του έκλεψαν και το κινητό του τηλέφωνο. Η ανήλικη βρισκόταν στο σημείο σε όλη τη διάρκεια τέλεσης της ληστείας.

«Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης»

Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε τους ανήλικους και συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σιδερογροθιές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια full face κουκούλα και η δερμάτινη ζώνη που επιχείρησαν να τον στραγγαλίσουν.

Ακόμη, οι κηδεμόνες των κατηγορουμένων συνελήφθησαν και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό αναφέρει:

«Συνελήφθησαν άμεσα χθες (26-06-2024) πρωινές ώρες στην πόλη της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων μία 15χρονη, δύο 16χρονοι και ένας 17χρονος, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, κατόπιν συνεννοήσεως, η 15χρονη αφού οδήγησε τον 16χρονο σε συγκεκριμένο σημείο στην πόλη της Κοζάνης, τον πλησίασαν έτεροι τρείς (3) ανήλικοι και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν από κοινού το κινητό του τηλέφωνο, ενώ η 15χρονη βρισκόταν στο σημείο καθ΄ όλη τη διάρκεια τέλεσης της ληστείας.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και μετά από επισταμένες αναζητήσεις των προαναφερόμενων αστυνομικών, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν και εντοπίσθηκαν χθες (26-06-2024) το πρωί στην πόλη της Κοζάνης, όπου και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους δράστες συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

-2- σιδερογροθιές,

-4- κινητά τηλέφωνα,

-1- κουκούλα τύπου full face και

-1- δερμάτινη ζώνη.

Επιπρόσθετα, οι κηδεμόνες των κατηγορουμένων συνελήφθησαν και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο