Aπόστολος Γκλέτσος:Κωπαϊδα Ώρα Μηδέν!

ΚΩΠΑΪΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο απέφυγε για άλλη μια φορά την διαβούλευση με τους αγρότες της Βοιωτίας (η παράταξή μας είχε κάνει πρόταση για ειδικό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Βοιωτία με αποκλειστικό θέμα την άρδευση της Κωπαϊδας) φοβούμενη τις αντιδράσεις για την καταστροφική πολιτική της στο θέμα της άρδευσης της Κωπαϊδας, αλλά και ως ένας νέος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας της για την κατάσταση που επικρατεί ρίχνοντάς τα όλα στον καιρό και την κακή την μοίρα!

Χθες γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά μιας Περιφερειακής Αρχής χωρίς ουσιαστική πρόταση, χωρίς πλάνο, να προσπαθεί να τρέξει πίσω από τις εξελίξεις που αυτή δημιούργησε με την ανεπάρκειά της. Από την άλλη δεν ακούσαμε καμία ουσιαστική ενημέρωση. Τι ακούσαμε; Ακούσαμε πως θα προσπαθήσουν να χαθούν όσες λιγότερες καλλιέργειες γίνεται, ακούσαμε πως θα προσπαθήσουν να αποζημιωθούν οι αγρότες της Κωπαϊδας αλλά δεν ξέρουν από που (καθώς από τον ΕΛΓΑ δεν προβλέπεται), ακούσαμε πως έχουμε δίκιο που ζητάμε φράγματα και μελέτες αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτα ακόμα, ακούσαμε πως αναγνωρίζουν το πρόβλημα με τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό, ακούσαμε πως θα προσπαθήσουν να απαλλάξουν τους αγρότες που ποτίζουν από τις γεωτρήσεις των Δήμων (προπληρώνοντας το νερό) από τα τέλη της Περιφέρειας και τι δεν ακούσαμε!

Κύριοι η αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες της Κωπαϊδας είναι δικής σας. Είναι δική σας γιατί εδώ και 10 χρόνια όχι μόνο δεν κάνατε αναπτυξιακά έργα, αλλά καταστρέψατε και ότι προϋπήρχε και κληρονομήσατε από τον Οργανισμό Κωπαϊδας! Αυτό που βιώνουν οι αγρότες της περιοχής είναι «κάθε πέρσι και καλύτερα». Πραγματικά το βαρέλι δεν έχει πάτο!

Βαρεθήκαμε να ακούμε «δεν φύσηξε»…40% πάνω το ρεύμα λέει ο Πρωθυπουργός, δεν έβρεξε…δεν θα ποτιστεί η μισή Κωπαϊδα λέει ο Περιφερειάρχης! Τα ψέματα τελείωσαν, εδώ δεν μιλάμε για αριθμούς, μιλάμε για ανθρώπους που αν χαθεί η σοδιά τους δεν θα έχουν να θρέψουν την οικογένειά τους!

Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας ή παραιτηθείτε. Βάλαμε πλάτη ώστε να γίνουν έργα με διαδικασίες fast truck ώστε να μην χαθεί και η φετινή χρονιά και όμως ζούμε μία από τα ίδια και χειρότερα!

Τέλος, να γνωρίζεται πως δεν θα επιτρέψουμε συγκάλυψη των ευθυνών για την διαχείρισή σας την τελευταία 10ετία με την καταστροφή εξοπλισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης αναμένουμε τις άμεσες κινήσεις σας σε σχέση τις καταγγελίες ότι μεγαλοτσιφλικάδες λυμαίνονται τα νερά εις βάρος των μικρότερων καλλιεργητών. Ήρθε η ώρα το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο!

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο