Ο Ευρυτάνας ορειβάτης Θωμάς Νταβαρίνος στην κορυφή του «φονικού βουνού» Nanga Parbat !

Στην κορφή του Nanga Parbat, στα 8.126 μέτρα, στο δυτικό άκρο των Ιμαλαΐων, ανέβηκε σήμερα, Τετάρτη 10/7/24, ο Θωμάς Νταβαρίνος.

Ο Αγραφιώτης ορειβάτης-αλπινιστής, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, έγραψε ιστορία και έγινε ο πρώτος Έλληνας που πατά το πόδι του στην κορυφή Nanga Parbat, στο 9ο υψηλότερο βουνό στον κόσμο.

Ο Νταβαρίνος, μέλος της διεθνούς εμπορικής αποστολής που διοργάνωσε φέτος η Seven Summits Treks, είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα με προορισμό το Πακιστάν στις 6/6. «Η ανάβαση σε τόσο ψηλά βουνά είναιμια πάλη με τον εαυτό σου και τα όριά του», είχε πει ο 57χρονος Τοπολιανίτης στα Ευρυτανικά Νέα λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση για το Ισλαμαμπάντ.

Έναν μήνα μετά, ο Θωμάς Νταβαρίνος ξεπέρασε, τελικά, τα όρια του και αγνάντεψε τη θέα από τα 8.126 μέτρα του Nanga Parbat, το “φονικό βουνό” όπως το αποκαλούν, λόγω του μεγάλου αριθμού ορειβατών που έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να φθάσουν στην κορυφή του (περισσότεροι από 80).Η πρώτη ανάβασή του έγινε στις 3 Ιουλίου 1953 από τον Αυστριακό ορειβάτη Hermann Buhl.

Στις 10 τοπική ώρα, ο Νταβαρίνος, μαζί με άλλους τέσσερις ορειβάτες και τέσσερις Sherpa, έφθασαν στην κορυφή. «Επιτυχία στην κορυφή Nanga Parbat (8125m)! Τεράστια συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας μας και στους Σέρπα που έφτασαν στην κορυφή Nanga Parbat στις 10 Ιουλίου 2024. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, η ομάδα κατέκτησε αυτή τη μαγευτική κορυφή, τροφοδοτούμενη από αποφασιστικότητα και ομαδική δουλειά», έγραψε η Seven Summit Treks.

Σχετικά