Η ΛΑ.ΣΥ Στερεάς για την Παιδεία στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η συνεχιζόμενη διάλυση του συστήματος δημόσιας παιδείας είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και αποφάσεων τόσο της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από αυτές τις πολιτικές επιλογές και αποφάσεις προέρχονται οι υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων και το τσουβάλιασμα των μαθητών σε τάξεις, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και οι αμοιβές “ψίχουλα”, τα άθλια και ακατάλληλα σχολικά κτίρια, τα κοντέινερ της ντροπής που υπάρχουν σε διάφορες σχολικές μονάδες.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν αλλά και όλα όσα στηρίζουν την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας έχουν συγκεκριμένες και μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Τεράστιες ευθύνες όμως έχουν και οι εκπρόσωποι τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση.

Οι παρατάξεις του κ. Σπανού της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Γκλέτσου – υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Μαρκόπουλου – πρώην υπουργού της ΝΔ και του κ. Αποστολίδη – πρώην υφυπουργού, από το “ΠΑΣΟΚ που δε θα πεθάνει ποτέ!”, όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση ή να ασκήσουν πίεση για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά αποτελούν μέρος του προβλήματος. Και αυτό γιατί βάζουν πλάτη να περάσουν αυτές οι πολιτικές, όπως ξεκάθαρα φάνηκε και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στο σύνολό τους οι συγκεκριμένες παρατάξεις ούτε αμφισβήτησαν ούτε κατήγγειλαν τις συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις, αντίθετα περιορίστηκαν στο να καταθέσουν προτάσεις για καλύτερη διαχείριση τους. Πρότειναν να γίνει “παζάρι” στους πόσους μαθητές θα υποβαθμίζεται ένα σχολείο ή καταργείται ένα τμήμα, νομιμοποιώντας ουσιαστικά την πολιτική που αντιμετωπίζει τους μαθητές ως αριθμούς.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας δηλώνουμε ξεκάθαρα την στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να κάνει και δική του υπόθεση τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις των συλλόγων και φορέων, όπως τη συγκέντρωση που διοργανώνουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Εύβοιας ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων τους, την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στις 6:30μμ, στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο