Γιατί δεν συμμετέχουμε στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης

Ανακοίνωση από την παράταξη “Στερεά Περιφέρεια”

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μνημείο πολιτικού αυταρχισμού και απόδειξη σκοταδισμού είναι η απόφαση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κας Λουκίας Θεοδώρου-Μαγουλά, να υπάρξει Περιφερειακό Συμβούλιο μόλις 48 ώρες από το προηγούμενο, στο οποίο αναγκάστηκε να διακόψει κατόπιν αποχώρησης 3 από τις 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με αιτία την αναβολή των επερωτήσεων πραξικοματικά.

Η πρόσκληση σε «συνέχιση της συνεδρίασης», (αστήρικτος χαρακτηρισμός),χωρίς την συζήτηση των επερωτήσεων της αντιπολίτευσης, ασφαλώς αποδεικνύει μεγαλοπρεπώς ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο προγραμματισμός που τους έχει επιβληθεί είτε από την κυβέρνηση είτε από ισχυρά συμφέροντα.

Προφανώς για την παράταξη «Στερεά Περιφέρεια» δεν υπάρχει λόγος για την παρουσία της σε συνεδρίαση-κωμωδία και μάλιστα αποσύρουμε και την Γραμματέα κα Αλίκη Λιάσκα, η οποία ουδέποτε συμφώνησε σε αυτή την διαδικασία και καλά παραχάραξη της βούλησης της αναφέρεται ότι ψήφισε θετικά.

Επί της ουσίας ο βασικός υπεύθυνος μαζί με την Πρόεδρο, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ να υπερψηφιστεί χωρίς ουσιαστική συζήτηση το Χωροταξικό σχέδιο για τον Τουρισμό και η Σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και η ίδρυση μίας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Στερεάς Ελλάδας» που θα τοποθετεί και η ίδια αιολικά και φωτοβολταϊκά εκτός των ιδιωτών για παραγωγή ενέργειας για χρήση από τις ΟΤΑ…(για αυτόν τον σχεδιασμό είχε κληθεί η αρμόδια Υφυπουργός κα Σδούκου να εξηγήσει στην Λαμία, κατά την οποία φρόντισε ο κ. Σπανός να μην κληθεί κανείς Περιφερειακός Σύμβουλος από την αντιπολίτευση…). Εννοείται ότι και αυτό θα υλοποιηθεί από ιδιώτες και επειδή δεν υπάρχουν χρήματα θα τα αναζητήσουν καταρχήν με 150€ ανά έκαστο ωφελούμενο μέχρι 31/12/2024.

Τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη στην Στερεά δεν συζητούνται «στο πόδι» ούτε με χρονικούς εκβιασμούς για μία έκθεση που έχει παραληφθεί προ πολλών εβδομάδων! Και βέβαια δε συζητείται χωρίς ακρόαση φορέων και Δημάρχων! Ούτε η εντολή στην Περιφέρεια να στήσει δικά της ενεργειακά πάρκα ενώ παριστάνει τον αρνητή των ιδιωτικών.

Επομένως εμείς δεν θα είμαστε, με την παρουσία μας, συμμέτοχοι σε μία αλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική διαδικασία, που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών ούτε την πρόοδο και ανάπτυξη της Στερεάς. Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι θέσεις ουραγού σε Τουρισμό, Ανάπτυξη, ΑΕΠ και θέσεων εργασίας!

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο