Ινδία – Πακιστάν: Στα πρόθυρα πολέμου – Το Ισλαμαμπάντ δεσμεύτηκε για αντίποινα – Παγκόσμια ανησυχία

Η Ινδία ξεκίνησε την «Επιχείρηση Sindoor» ως απάντηση στη φονική επίθεση στο Κασμίρ για την οποία κατηγορεί το Πακιστάν – Δόθηκε εντολή στον πακιστανικό στρατό να προβεί σε αντίποινα

Απότομη κλιμάκωση υπάρχει στη σύγκρουση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν, δύο κράτη με πυρηνικό οπλοστάσιο, μετά την «Επιχείρηση Sindoor» από το Νέο Δελχί σε απάντηση για την επίθεση στο ινδικό Κασμίρ για την οποία κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ.

Το Πακιστάν δεσμεύτηκε να απαντήσει, δόθηκε εντολή στον στρατό να ετοιμαστεί.

Μέχρι στιγμής, 31 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις ινδικές επιθέσεις, ενώ η Ινδία, από τη δική της μεριά, κάνει λόγο για 15 νεκρούς.

Κάτοικοι εγκαταλείπουν χωριά κοντά στη Γραμμή Ελέγχου

Μετά τα χτυπήματα που εξαπέλυσε η Ινδία κατά τη διάρκεια της νύχτας, πολλοί που ζουν κοντά στη Γραμμή Ελέγχου (LoC) – τα de facto σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν – φεύγουν με τα υπάρχοντά τους.

Οι παρακάτω εικόνες καταγράφουν οικογένειες που εγκαταλείπουν τα χωριά Suchetgarh και Jeora Farm, στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ, με κάρα και αυτοσχέδια ρυμουλκούμενα.

Πώς το νερό γίνεται το πιο ισχυρό «όπλο» στη νέα ένταση μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων

Εν μέσω νέας κλιμάκωσης στην «πυριτιδαποθήκη» του Κασμίρ μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, δύο πυρηνικών δυνάμεων, η διαχείριση του νερού ανάγεται σε «πράξη πολέμου».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο